Грибну підливу за цим рецептом можна подавати з будь-яким гарніром - картопляним пюре та кашею, а також просто їсти з хлібом. Виходить неймовірно смачно та ароматно.

Рецепт універсальний, по ньому можна приготувати будь-які свіжі гриби. Підказала його авторка YouTube каналу "Файна кухня with Nataliya Mashika".

Печериці, кадр з відео
Печериці, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Часник, зубчики 1 шт.
  • Олія соняшникова рафінована 2 ст. л.
  • Масло вершкове 73% 1 ст. л.
  • Печериці 680 г
  • Вода 400 мл
  • Сметана 30% 200 мл
  • Сушений чебрець 0,5 ч. л.
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Процес приготування:

Популярні новини зараз
По 12 годин без світла: попереджають про масштабні блекаути Світло, газ, вода та інші послуги: кому дадуть право не платити за комуналку Відключають повністю: вже з 26 листопада абоненти "Київстар" будуть без інтернету, кого торкнеться ПриватБанк блокує карти: яка операція може залишити без доступу до коштів
Показати ще

Цибулю та часник дрібно наріжте. Гриби наріжте довільними шматками. Нагрійте на сковороді рослинне та вершкове масло, засипте цибулю, готуйте до м'якості, близько 1-2 хвилини. Додати часник і готувати ще півхвилини. Додайте гриби, приправте сіллю та перцем, перемішайте. Готуйте на середньому вогні, доки не випарується грибний сік.

Посипте гриби борошном і перемішайте. Готуйте, доки борошно не розчиниться. Додати воду, близько 400 мл. Вливайте частинами, швидко перемішуючи, щоб не було грудочок. Варіть киплячу підливу протягом 2 хвилин.

Додайте сметану, розмішайте. Коли підливка закипить, спробуйте і доведіть до смаку сіллю та перцем. Всипте сухий чебрець, перемішайте. Вимкніть вогонь, накрийте кришкою та настоюйте підливу щонайменше 5 хвилин.

Нагадаємо, смачні та медові шматочки кавуна на зиму: простий рецепт із кірок, щоб відбити всі гроші

Раніше ми писали про те, що тепер це твій улюблений десерт: рецепт торта з кабачків, які вже залежали

Як повідомляв Знай.ua, однієї банки вам точно не вистачить: як приготувати на зиму смачне варення з кабачка, лимона та апельсина.