Якщо вам подобається смак пряженого молока, то цей пиріг обов’язково вам сподобається. Називається він гарячим, тому що у тісто додають підігріте свіже молоко.

Випічка виходить ніжною, пухкою та зберігає свій пряний аромат.

Молочний пиріг. Фото скріншот з Instagram
Молочний пиріг. Фото скріншот з Instagram

Рецептом поділилась фудблогерка Анна Філь.

ІНГРЕДІЄНТИ:

Популярні новини зараз
Головне за 19 липня: замах на Фаріон, 10 пенсій за раз, блокування операцій ПриватБанку та глюк Windows Додаткові 3100 гривень до пенсії: кому пощастить отримати щедру виплату Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги Світло буде цілий день: в "Укренерго" порадували українців
Показати ще
  • яйця - 2шт
  • цукор - 125г
  • сіль - щіпка
  • борошно - 175г
  • розпушувач - 1ч.л
  • молоко - 120г
  • вершкове масло - 35г
  • ванільний цукор - 1ч.л

ПРИГОТУВАННЯ:

Для приготування тіста до яєць потрібно додати сіль та цукор. Збивати масу міксером 5-10 хвилин до утворення пишної світлої маси.

Молочний пиріг. Фото скріншот з Instagram
Молочний пиріг. Фото скріншот з Instagram

Змішати борошно та розпушувач. Поступово додати у яєчну масу. Важливо все обережно перемішати лопаткою, щоб маса не осіла.

В сотейник налити молоко та додати до нього масло. Поставити на плиту і як тільки масло розтане, додати ванільний цукор. Перемішати та довести до кипіння, але не кип'ятити.

Молочний пиріг. Фото скріншот з Instagram
Молочний пиріг. Фото скріншот з Instagram

Гаряче молоко відразу налити до тіста, все швидко та ретельно перемішати.

Готове тісто відразу вилити у форму. Випікати у попередньо розігрітій духовці за температури 175 градусів 35-40 хвилин. Готово!

Смачного!

Раніше ми писали про те, що з ідеальною кислинкою та насиченим ароматом: як приготувати на зиму повидло з персиків – рецепт на 5 хвилин

Як повідомляв Знай.ua, зима точно не буде голодною: бюджетний рецепт курки з баклажанами в банках - найсмачніша заготівля

Також портал Знай.ua писав, що вже не повернетеся до магазинної: рецепт домашньої вареної ковбаски яка сподобається і дорослим і дітям