Сезон шашликів (на відкритій місцевості) завершився. А це означає, що мільйони українців чекатимуть нового літа і робитимуть м'ясо вдома на кухні. Однак є дуже важливе питання, як зробити м'ясо ніжнішим. Не завжди супермаркети можуть похвалитися ідеальним товарним видом.

Є хитрощі, які допоможуть розм'якшити м'ясо, щоб воно буквально тануло у роті.

Про це розповів один із українських фудблогерів, який часто публікує свіжі поради у мережі YouTube.

Ціни на свинину, скріншот: YouTube
Ціни на свинину, скріншот: YouTube

Як зробити м'ясо ніжніше

Пом'якшити м'ясо допоможе один копійчаний інгредієнт, який є на кожній кухні. Вам просто знадобиться харчова сода і зовсім небагато часу.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Спочатку візьміть м'ясо, покладіть його на обробну дошку, ретельно посипте харчовою содою. Надішліть продукт на півгодини в холодильник "відпочити". Після промийте його, висушіть і готуйте як завжди.

М'ясо, фото wday
М'ясо, фото wday

Головні помилки при приготуванні м'яса

Готуйте на гарячій сковороді. Якщо ви покладете м'ясо на холодну сковороду, воно може прилипнути і ви не отримаєте бажаного кольору або карамелізації.

Не поспішайте перевертати м'ясо. Ви повинні уникати цього і дати м'ясу спокійно готуватися протягом декількох хвилин, доки не утвориться скоринка.

М'ясо. Фото: скрін youtube
М'ясо. Фото: скрін youtube

Не соліть м'ясо занадто рано. У цьому випадку воно стане сухим та втратить свій кулінарний сік. Солити бажано безпосередньо в момент приготування або в кінці перед дегустацією.

Нагадаємо, універсальний рецепт грибної підливи на сметані: усі сусіди збігуться на неймовірний запах.

Раніше повідомлялося, медові крильця тануть у роті: як правильно приготувати.

Також, забутий смак дитинства: рецепт ароматного молочного пирога.