Обов’язковою літньою, а потім і осінньою стравою можна вважати кабачки в сметані з часником.

Варто підібрати молоді кабачки, з м’якою шкіркою, щоб всередині ще не було стиглого насіння. Кабачки та помідори ідеально смакують з часником, а інші інгредієнти завжди можуть трохи варіювати. Тоді достатньо 5 інгредієнтів для надзвичайного смаку. Для приготування ароматних м’яких кабачків варто підготувати:

Для приготування тушкованих кабачків у сметані варто вибрати молоді кабачки, з м'якою шкіркою та без насіння всередині. Кабачки потрібно помити та почистити від хвостика та сліду від суцвіття. Кабачки нарізати вздовж, якщо потрібно вибрати насіння. Після цього нарізати кубиками невеликого розміру.

Нарізані кабачки. Фото: скрін відео

Помідори очистіть від шкірки. Краще це зробити, обдавши кип'ятком та дістати з гарячої води. Томати без шкірки поріжте шматками середнього розміру.

Нарізка помідорів. Фото: скрін відео

Часник покладіть на дощечку та роздавіть лезом ножа, а потім дрібно поріжте. Кріп теж варто нарізати.

Пательню треба розігріти з олією та всипати туди кабачки, які обсмажувати на середньому вогні декілька хвилин. Потім потрібно додати нарізані томати.

Кабачки і помідори. Фото: скрін відео

Коли рідина трохи уварилася, вогонь потрібно зменшити та додати сметану.

Овочі зі сметаною та зеленню. Фото: скрін відео

Накрити пательню кришкою і продовжувати тушкувати на слабому кипінні близько 5 хвилин. Перед закінченням приготування додати подрібнений часник, а потім посолити. Перед подачею посипати подрібненим кропом. Страва найкраще смакує гарячою. Кабачки буде швидко втрачають форму, тому варто стежити за часом приготування, щоб вони не перетворилися у кашу.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, Рідні попросять добавки: рецепт баклажанів з перцем у кисло-солодкому соусі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, Ця страва стане зіркою столу: рецепт закуски із баклажанів та грибів

Також наш портал інформував Легко і поживно: рецепт фаршированих кабачків, запечених у духовці