Обов’язковою літньою, а потім і осінньою стравою можна вважати кабачки в сметані з часником.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВарто підібрати молоді кабачки, з м’якою шкіркою, щоб всередині ще не було стиглого насіння. Кабачки та помідори ідеально смакують з часником, а інші інгредієнти завжди можуть трохи варіювати. Тоді достатньо 5 інгредієнтів для надзвичайного смаку. Для приготування ароматних м’яких кабачків варто підготувати:
-
Кабачків – 400 грамів (2 шт.);
- Помідори - 200 грамів (2 шт.)
-
Часник – 4 зубчики;
-
Кріп- декілька гілочок;
Популярні новини заразГороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень Пропрацював 40 років, а пенсія мізерна: у ПФУ звернулися до українців, сподобається не всімПоказати ще -
Сметана – 200 грам;
-
Сіль – за смаком;
-
Оливкова або соняшникова олія – ложка;
Для приготування тушкованих кабачків у сметані варто вибрати молоді кабачки, з м'якою шкіркою та без насіння всередині. Кабачки потрібно помити та почистити від хвостика та сліду від суцвіття. Кабачки нарізати вздовж, якщо потрібно вибрати насіння. Після цього нарізати кубиками невеликого розміру.
Помідори очистіть від шкірки. Краще це зробити, обдавши кип'ятком та дістати з гарячої води. Томати без шкірки поріжте шматками середнього розміру.
Часник покладіть на дощечку та роздавіть лезом ножа, а потім дрібно поріжте. Кріп теж варто нарізати.
Пательню треба розігріти з олією та всипати туди кабачки, які обсмажувати на середньому вогні декілька хвилин. Потім потрібно додати нарізані томати.
Коли рідина трохи уварилася, вогонь потрібно зменшити та додати сметану.
Накрити пательню кришкою і продовжувати тушкувати на слабому кипінні близько 5 хвилин. Перед закінченням приготування додати подрібнений часник, а потім посолити. Перед подачею посипати подрібненим кропом. Страва найкраще смакує гарячою. Кабачки буде швидко втрачають форму, тому варто стежити за часом приготування, щоб вони не перетворилися у кашу.
Нагадаємо, портал Знай, інформував, Рідні попросять добавки: рецепт баклажанів з перцем у кисло-солодкому соусі
Раніше на порталі Знай повідомлялося, Ця страва стане зіркою столу: рецепт закуски із баклажанів та грибів
Також наш портал інформував Легко і поживно: рецепт фаршированих кабачків, запечених у духовці