Українці зустріли теплий вересень, такої погоди давно не було на початку осені. Наразі йде збір урожаю винограду. Однак не варто забувати, що з винограду можна зібрати не тільки смачні ягоди, але ще листя.

Саме тому ми відшукали рецепт традиційної молдавської страви долми - це голубці у виноградному листі. Деякі гурмани кажуть, що так навіть смачніше, ніж із капустою.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який спеціалізується на слов'янській кухні.

Долма, скріншот: YouTube
Долма, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими "Період складнощів закінчується": ведичні астрологи назвали місяць, коли українцям стане легше дихати Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

- рис - ½ склянки;

- баранина – 500 г;

- ріпчаста цибуля - 1 головка;

- листя винограду – 400 г;

- Рослина - 1 столова ложка.

Спосіб приготування

Баранину (м'якоть) пропустити через м'ясорубку, додати зварений рис, дрібно нарізану цибулю та зелень, а також перець та сіль за смаком.

Долма, скріншот: YouTube
Долма, скріншот: YouTube

Виноградне листя вимити, видалити стебло (жорстку) частину, розкласти листя на столі (по 1-2 листи), покласти на них фарш і загорнути його в листя у вигляді звичайних голубців.

Долма, скріншот: YouTube
Долма, скріншот: YouTube

Посолити їх і укласти в невисоку каструлю щільними рядами, полити маслом, додати склянку бульйону, звареного з баранячих кісток, накрити кришкою каструлю і гасити на слабкому вогні близько години.

При подачі на стіл долму перекласти на блюдо. Окремо подати кисле молоко з натертим часником і сіллю, а також мелену корицю, змішану з цукровою пудрою.

Нагадаємо, смачніше за варення: рецепт яблучного повидла на зиму.

Раніше повідомлялося, "золотистий" суп із галушками: економний рецепт, який подарує вам ідеальний обід.

Також, справжнє "літо у банку": як без стерилізації приготувати овочеве асорті, яке порадує холодною зимою.