Осінь – гаряча пора для грибників. Любителі тихого полювання знають: гриби треба вміти як знайти, а й смачно приготувати.

Один з найпопулярніших способів збереження кольору, смаку та аромату грибів – консервування.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua
Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Рецептом універсального розсолу для маринування поділилися господині в Telegram-каналі ДОМАШНЯ КОНСЕРВАЦІЯ: варення, заготовки.

Отже, інгредієнти на маринад для грибів:

Популярні новини зараз
Більше не видурять гроші: як перевірити, що сайт, банківська картка чи мобільний номер є шахрайськими Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще
  • вода – 1 літр
  • сіль-1 ст. ложка
  • цукор-2 ст. ложки
  • лавровий лист - 1-2 шт
  • гвоздика сушена - 3 шт
  • перець горошком - 15 шт
  • оцет 9% - 70 грамів
  • 2-3 кг грибів

приготування грибів, фото: 1+1

Гриби миємо, чистимо, ріжемо на шматочки і відварюємо до готовності. Підберезники, опеньки, козенята варто варити 15 хвилин, білі та подосиновики – 20.

Лісові гриби, фото: 1+1

Приготування маринаду

У 1 літрі води розчиняємо 1 столову ложку солі та 2 столові ложки цукру. Вливаємо в окріп оцет, додаємо спеції, гвоздику, перець горошком та лавровий лист.

Консервація на зиму, фото: 1+1

З грибів зливаємо воду і перекладаємо грибочки в друшляк. У відварені гриби додаємо гарячий маринад та варимо ще 10 хвилин. Розкладаємо їх у чисті банки та закручуємо. Далі консервацію потрібно укутати в ковдру до остигання, а потім зберігати в коморі або іншому місці при кімнатній температурі.

Маринад виходить чудовий, прозорий як сльоза та дуже смачний.

Нагадаємо про пікантний маринований часник на зиму: простий рецепт без стерилізації банок.

Раніше ми повідомляли про рецепт "колгоспних" котлет із хлібом: коли грошей немає, але дуже хочеться.