Фаршировані перці завжди займають на святковому столі особливе місце, а зникають із нього за рекордний час. Це дійсно дуже смачна та бажана страва, фарш для якої зазвичай готується на основі м'яса.

На зиму можна законсервувати фаршировані перці, які за смаком будуть нітрохи не гірші, але з іншою начинкою - капустою. Зробити це у рази простіше, ніж здається на перший погляд.

Болгарський перець, скріншот: YouTube
Болгарський перець, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • Болгарський перець – 16-18 штук
  • Капуста – 300-400 г
  • Сіль – 1.5 ст.л.
  • Цукор – 0.5 склянки
  • Оцет – 125 мл
  • Лавровий лист – 2 штуки
  • Вода – 1 л
  • Запашний перець – 6 горошин
Як приготувати, покроковий рецепт:
  1. Акуратно видаліть у перцю хвостики з насінням і наріжте капусту.
  2. Проваріть перець 7-10 хвилин у киплячій воді на слабкому вогні, остудіть і начиніть щільно капустою. Покладіть перець у банки.
  3. Закип'ятіть воду з оцтом та всіма спеціями, залийте перець та стерилізуйте банки ще 15 хвилин. Закатайте заготівлю і залиште під ковдрою до остигання. Зберігати можна, як будь-яку іншу консервацію.
До речі, нещодавно ми розповідали, в яких умовах краще зберігати запаси на зиму. Насамперед варто запам'ятати, що домашня консервація не любить високих температур та прямих сонячних променів.

Нагадаємо, через півгодини закуска вже буде готова: як смачно і швидко замаринувати баклажани.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Раніше ми писали про те, що буде, якщо в рецепті голубців капусту поміняти на листя винограду: навіть діти попросять добавки

Як повідомляв Знай.ua, справжнє "літо в банку": як без стерилізації приготувати овочеве асорті, яке порадує холодною зимою