Багато хто любить і готує кабачкову або баклажанову ікру, але гарбузову часто обходять стороною, і дуже дарма. Така ікра анітрохи не гірша за смаком та за рівнем корисних речовин.

Велика перевага також у тому, що гарбузова ікра готується дуже швидко та просто. Досвідчені господині стверджують, що у такому вигляді гарбуз з'їдять навіть ті, хто терпіти його не може.

Гарбузова ікра, фото cesmak
Гарбузова ікра, фото cesmak

Інгредієнти:

  • Гарбуз: 500 г
  • Болгарський перець: 1 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Часник: 3 зуб.
  • Томатна паста: 2 ст. л.
  • Соняшникова олія: 50 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений): за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще
  1. Перець і цибулю наріжте невеликими кубиками і обсмажте на олії в сковороді близько 5-7 хвилин, після чого перекладіть в сотейник.
  2. Гарбуз очистіть, наріжте невеликими кубиками, додайте до цибулі з перцем і тушкуйте 25-30 хвилин. За 5 хвилин до готовності додайте сіль, перець, часник та томатну пасту.
  3. Подрібніть все блендером до однорідної ваги. Якщо додати ікру оцет (по 2 столові ложки на півлітрову банку), можна закривати на зиму.

Гарбузову ікру можна подавати з хлібом, до рагу та картоплі. Якщо додати більше улюблених трав і трохи гострого перцю, вийде чудовий соус до м'ясних страв.

Нагадаємо, що зекономить нерви та час, проведений на кухні: як зробити заготівлю розсольника з перлівкою та солоними огірками на зиму.

Раніше ми писали про те, що швидкий рецепт сирного пирога з ягодами з лавашу: заощадите купу грошей, а десерт не відрізнятиме від ресторанного

Як повідомляв Знай.ua, "Золотистий" суп із галушками: економний рецепт, який подарує вам ідеальний обід