Яскраво, гостро, красиво, апетитно, пікантно! Перець чилі на зиму – рецепт, який допоможе зберегти врожай вашого гострого перцю. Додавання пряних трав та різноманітних спецій зробить його смак ще яскравішим та цікавішим. Такий перець можна подати як добавку до інших страв або окрему закуску.

Про цей рецепт розповів одні з українських футблогерів, які часто ділиться свіжими знахідками в мережі YouTube.

гострий перець 600 гр, часник 1 головка, оцет яблучний 6% 500 мл, сіль 1 ч.л з гіркою і цукор 200 гр. Ще може знадобитися кріп, м'ята, кінза, коріандр – все залежить від смаку.

Перець чилі на зиму, скріншот: YouTube
Перець чилі на зиму, скріншот: YouTube

Как замариновать перец чили на зиму

Для початку необхідно добре промити овочі, а потім обсушити їх. Перець візьміть різні кольори, щоб консерви виглядали красиво. Набір зелені та спецій беріть на свій смак.

Популярні новини зараз
Для ФОП вступили у дію нові правила Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Перець чилі на зиму, скріншот: YouTube
Перець чилі на зиму, скріншот: YouTube

Для приготування краще використовувати нейтральну за смаком фільтровану або бутильовану воду. Якщо ви використовуєте воду з-під крана, майте на увазі, що вона може надати страві неприємного характерного присмаку.

З гілочок зелені - м'яти та кінзи - обірвіть листочки, вони потім знадобляться для маринаду. Часник очистіть. Парасольки кропу помийте.

Кожен перчик проколіть біля основи зубочисткою, щоб вони не луснули при варінні. Складіть їх у каструлю із водою. Прокип'ятіть під кришкою на маленькому вогні протягом 5 хвилин.

Перець чилі на зиму, скріншот: YouTube
Перець чилі на зиму, скріншот: YouTube

Потім злити воду в раковину, а перець залити новою водою і прокип'ятити ще один раз протягом 5 хвилин. І знову злийте воду в раковину. Така обробка позбавить гострий перець зайвої гіркоти.

Робимо маринад

У воду додайте перець горошком, запашний перець, лавровий лист, коріандр, зелень, кілька зубчиків часнику, сіль, цукор та оцет. Прокип'ятіть маринад на маленькому вогні 3 хвилини. Потім дайте охолонути під кришкою протягом 15 хвилин.

У стерильні банки покладете по парасольці кропу і кілька часточок часнику. Слідом покладіть у баночки перчик. І залийте маринадом до самого шийки.

Баночки закатайте стерильними кришками, переверніть їх догори дном і укутайте до повного остигання.

Нагадаємо, сало стане дефіцитним, коли ви спробуєте цей рецепт: засолювання за 5 хвилин, взимку згадайте з подякою.

Раніше повідомлялося, ніколи не заморожуйте ці овочі, горіхи та кисломолочні продукти: з наслідками ви не захочете зіткнутися.

Також, ці шишки швидко піднімуть вам настрій: рецепт варення, який ви точно шукали.