Стандартного рецепту приготування шаурми чи шаверми просто не існує. У кожній точці і кожен кухар готує її по-своєму. На цей раз ми представляємо нашим читачам домашній рецепт.

Це все про шаурму, зроблену в домашніх умовах - ароматне обсмажене м'ясо, соковиті свіжі огірочки та помідори, смачний соус, і хліб, причому бездріжджовий, для тих, кому це важливо.

Про цей рецепт розповів один із українських кухарів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у мережі YouTube.

Приготування шаурми, скріншот: YouTube
Приготування шаурми, скріншот: YouTube

Що нам потрібно з продуктів на 2 порції шаурми:

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

- 1 лаваш (~150г)

- 2 курячі стегна (~400 г)

- 2 огірки

- 2 помідори

- 40 г капусти, петрушка, сіль

Маринад:

- 1 ст. л. рослинного масла

- спеції за смаком (у мене кумін, коріандр, паприка, куркума)

- сіль перець

Соус:

- 4 ст. л. сметани

- 4 ст. л. кефіру

- 2-4 зубчики часнику

- 2 ч. л. винного оцту

- сіль перець

Як приготувати шаурму

Куряче м'ясо зрізати з кістки і нарізати невеликими шматочками. Можна взяти курячі стегна, це "соковита" частина в курці.

Приготування шаурми, скріншот: YouTube
Приготування шаурми, скріншот: YouTube

Додати олію, щедро посолити, поперчити і додати спеції, я взяла по 1/2 ч.л. подрібненого куміну, коріандру, негострої паприки та 1/4 ч. л. куркуми. Добре перемішати ложкою, залишити для маринування на 20-40 хвилин, можна і довше.

Приготування шаурми, скріншот: YouTube
Приготування шаурми, скріншот: YouTube

Для соусу в ємність покласти сметану, кефір, подрібнений часник, оцет винний, сіль, перець. Якщо винного оцту немає, можна взяти яблучний, або трохи лимонного соку, або нічого не додавайте, але тільки не використовуйте звичайний оцет.

Добре перемішати. Густоту соусу, що вийшов, можна відрегулювати співвідношенням сметани і кефіру, соус повинен бути досить густим, але вже злегка текучим.

Капусту дуже дрібно нашаткувати, додати трохи подрібненої петрушки, посолити, і ретельно пом'яти руками, щоб капуста стала м'якшою. До речі, можна використати пекінську капусту, її м'яти не потрібно. За бажанням, можна додати порізану цибулю. Огірки та помідори порізати тонкими довгастими брусочками.

Приготування шаурми, скріншот: YouTube
Приготування шаурми, скріншот: YouTube

На сковороді розігріти трохи олії, викласти курку, смажити приблизно 4-6 хвилин (кришкою не накривати, вогонь вище середнього, весь час перемішувати).

Збираємо шаурму. Розгорнути лаваш, щедро змастити соусом, не доходячи до країв. Відступивши від лівого краю приблизно 7-8 см (більше, ніж у мене на фото), викласти огірки та помідори. Зверху викласти трохи капусти. Покладіть м'ясо.

Приготування шаурми, скріншот: YouTube
Приготування шаурми, скріншот: YouTube

Полити соусом. За бажанням, ви можете додати ще другий соус - кетчуп та інший томатний соус. Загорнути нижній та верхній край. Загорнути один оборот, трохи стиснути разом начинку. І згорнути в тугий рулетик.

На розігрітій і сухій сковороді обсмажити шаурму буквально по 15-20 секунд з кожного боку. Можна подавати.

Нагадаємо, якщо вам набрид халапеньо, спробуйте на зиму закрити перець чилі: рецепт універсальної закуски.

Раніше повідомлялося, смачніше за м'ясні: рецепт котлет з курячої печінки.

Також, близькі цілуватимуть ручки: рецепт овочевих котлеток у духовці.