Сезон консервації триває аж до пізньої осені. Саме зараз кулінари активно закривають на зиму різні овочі, солодкий перець зокрема. Якщо ви вже зробили лечо або перекрутили аджику, сміливо готуйте закуску за цим рецептом.

На зиму можна закрити в банках смажені перці у дуже смачному маринаді. Цей рецепт без стерилізації, що дуже полегшує завдання. Це смачно, швидко та не вимагає багато зусиль.

Болгарський перець, кадр з відео
Болгарський перець, кадр з відео

Інгредієнти:

  • Перець червоний солодкий 5 кг

Для маринаду на 1-літрову банку знадобиться:

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще
  • Сіль кам'яна 1 ч. л.
  • Цукор 2 ст. л.
  • Оцет 9% 4 ст. л.
  • Рослинна олія 100 мл
  • Часник, зубчики 2 шт.

Як приготувати:

Перці помийте та обсушіть. Розігрійте сковороду з олією, викладіть у ній перці і обсмажте їх з усіх боків до рум'яності.

Часник почистіть і дрібно наріжте. У стерилізовані літрові банки викладете перець та часник. Додайте на кожну банку по 2 столові ложки цукру і по 4 ложки оцту.

Залийте перці окропом підсоленою водою, притисніть їх ложкою і долийте води до самого верху. Закрутіть банки металевими кришками, переверніть їх догори дном і укутайте рушником. Залишіть до повного остигання.

Раніше ми писали про те, що ви готували рибу і страви з фаршу неправильно: прості поради, які допоможуть кулінарити швидко і смачно

Як повідомляв Знай.ua, Ольга Сумська поділилася рецептом фірмового пісочного пирога зі сливами: "Можна проковтнути мову…"

Також портал Знай.ua писав, що всього один пучок м'яти і 30 хвилин на приготування: рецепт незвичайного печива до чаю, яке підкорить смаком та ароматом