Болгарський перець посідає поважне місце серед осінніх овочів. Його смак можна зробити яскравішим, приготувавши пікантну закуску.

Вийде надзвичайно соковита кисло-солодка закуска, яка пасує майже до всіх страв.

Інгредієнти:

Для початку перець потрібно почистити від насіння та порізати мілкою соломкою.

Нарізаний перець. Фото: скрін

Потім скласти у посудину та злегка присолити. Після цього, його заливаємо водою, трошки холоднішою за окріп. У цій воді перець повинен постояти близько 15 хвилин. Ця процедура зробить перець трошки м’якшим.

Часник та цибулю чистимо та ріжемо. Цибулю півкільцями, а часник невеликими шматочками за допомогою ножа.

Петрушку промити, витрусити від надлишкової вологи. Листочки варто нарізати дуже мілко, а стебла видалити і не використовувати.

Нарізана петрушка. Фото: скрін

Перець відкидаємо на друшляк, щоб позбутися зайвої води, а потім знову кладемо у миску. До болгарського перцю додаємо часник та цибулю.

На пательні окремо розігріти олію та додати туди 1 чайну ложку кунжуту. Кунжут варто постійно мішати, довівши до золотистого кольору. Гарячу олію з кунжутом відправляємо до перцю з цибулею. Відразу ж туди виливаємо оцет та соєвий соус. Все це гарно перемішати та поставити у холодне місце, щоб страва настоялася. Через декілька годин можна ласувати.

Готовий перець. Фото: скрін

Таку ж страву, тільки без кунжуту можна закручувати на зиму. Салат лише треба стерилізувати для довгого терміну зберігання.

Нагадаємо, портал Знай інформував, рецепт найкращої осінньої страви: як приготувати фаршировані горщики з гарбуза

Раніше на порталі Знай повідомлялося, жодних крихт, а смак родом з дитинства: рецепт найсмачнішого домашнього хліба на кефірі

Також, наш портал інформував, витратьте зараз зайву хвилинку на консервацію та насолоджуйтесь весь рік: рецепт смачного варення-асорті з осінніх фруктів