Якщо настала осінь, це ще не означає, що сезон консервації завершився і всі фрукти зникли. Навіть із приходом холодів можна закрити смачне варення-асорті із осінніх плодів.

Завдяки такому варенню ви зможете насолоджуватися фруктами цілий рік, витративши зараз на консервацію трохи часу. Рецепт максимально простий і швидкий, а підказали його на порталі "stravy".

Сезонні фрукти. Фото: Youtube
Сезонні фрукти. Фото: Youtube

Список необхідних інгредієнтів:

  • Груша - 3 шт.
  • Яблука – 3 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Лимон - 1 шт.
  • Виноград - 300 г
  • Сливи – 300 г
  • Цукор - 1 кг
  • Вода - 200 мл.

Як закрити на зиму варення-асорті, рецепт:

Популярні новини зараз
Упустив Дантес і впіймав Кацурін: найвідвертіші і не зовсім чесні фото Наді Дорофєєвої "Росія може навіть...": коли закінчиться війна на думку математиків, тарологів та віщунів Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма
Показати ще
  1. Помийте всі фрукти, ягоди та цитрусові. З груш видаліть серцевини і наріжте скибочками товщиною 0,5 см. Покладіть у киплячу воду, доведіть до кипіння і злийте відвар. Всипте цукор і зваріть сироп на маленькому вогні, весь час помішуючи (близько 10 хвилин).
  2. У яблук видаліть серцевини, наріжте скибочками і покладіть сироп. Додайте шматочки груш, винограду та половинки слив.
  3. Апельсин і лимон наріжте пластинками завширшки 0,5 см. Видаліть кісточки, залийте 100 мл води, доведіть до кипіння, потім додайте сироп з фруктами.
  4. Варіть варення 15-20 хвилин після закипання, поки фрукти не стануть прозорими. Розкладіть варення у стерилізовані банки та закрийте кришками.

Нагадаємо, домашній рецепт курячої шаурми на сковорідці: вона стане повноцінним обідом.

Раніше ми писали про те, що тому, хто придумав цей рецепт, потрібно ставити пам'ятник: бюджетний картопляний пиріг стане вашим коханим.

Як повідомляв Знай.ua, рецепт домашнього йогурту в мультиварці: навіть на заводі не можуть зробити такий смачний