Осінь – сезон різноманітності яблук, коли українці готують із них буквально все. Не менш смачними є і десерти з цих фруктів.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯкщо вам набридла звичайна шарлотка, то неодмінно скористайтеся рецептом пирога, який дуже сподобається ті, хто не любить возитися з тестом, адже його тут не буде зовсім у звичному розумінні: з розкочуванням та іншим.
Інгредієнти:
- яйця - 3 шт.;
- цукор - 75 г;
- молоко — 90 мл;
- вершкове масло - 35 г;
- борошно - 80 г;
- яблука - 700 г;
- розпушувач - 5 г;
- сіль - щіпка;
- ванільний цукор - 10 г.
Приготування:
1. Очищаємо яблука від шкірки та насіннєвих коробочок, нарізаємо тонкими часточками. Змочуємо яблука лимонним соком, щоб не потемніли.
2. Форму для випічки застилаємо пергаментом – дно та стінки. Розтоплюємо вершкове масло в мікрохвильовій печі і остуджуємо до кімнатної температури.
3. У миску розбиваємо яйця, змішуємо із сіллю, збиваємо на максимальних обертах. Поступово в яєчну суміш висипаємо цукровий пісок та ванільний цукор до пишності 3-4 хвилини. Вливаємо в яєчну суміш вершкове масло та молоко, змішуємо до однорідності. З'єднуємо борошно з розпушувачем, просіюємо в яєчну суміш. Зверніть увагу, що всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. На низьких оборотах міксера збиваємо масу до однорідності. Виливаємо тісто до яблучних часточок, перемішуємо.
4. Руками викладаємо яблука у тісті у форму. Робимо так, щоб усі часточки лежали горизонтально. Вливаємо тісто на поверхню, розподіляємо лопаткою.
Розігріваємо духовку до 170 градусів, випікаємо годину. Щоб пиріг не пригорів, можна покласти шматочок пергаменту на верхівку у процесі випікання.
Нагадаємо, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків.
Раніше ми повідомляли, що тому, хто придумав цей рецепт, потрібно ставити пам'ятник: бюджетний картопляний пиріг стане вашим улюбленим.