Не варто засмучуватися через завершення сезону літніх овочів, адже восени настає час гарбуза, з якого теж готують безліч смачних страв. Наприклад, на обід кулінари можуть зробити пікантний гарбузовий суп.

Гарбузовий суп за цим рецептом виходить вершковим та по-домашньому затишним. Також не варто забувати про користь такого обіду для організму.

Гарбузовий суп, скріншот
Гарбузовий суп, скріншот

Інгредієнти:

  • Олія оливкова 1 ст. л.
  • Цибуля 1 шт.
  • Часник, зубчики 4 шт.
  • Гарбуз мускатний 2 кг
  • Курячий бульйон 4 склянки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Вершки 33% 1/2 склянки

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

У каструлі з товстим дном на середньому вогні розігрійте олію. Додайте цибулю та часник і готуйте до золотистого кольору. Тим часом розріжте гарбуз навпіл, почистіть від шкірки і вишкріб насіння. Наріжте шматочками.

Додайте в каструлю шматочки гарбуза та бульйон. Приправте сіллю та перцем. Доведіть до кипіння, не накриваючи кришкою, потім зменште вогонь. Тушкуйте, поки гарбуз не проколюватиметься виделкою, приблизно 30 хвилин.

Зніміть каструлю з вогню і збийте суміш до однорідності за допомогою занурювального блендера (або дайте охолонути супу, а потім збийте партіями його в чаші блендера). Додайте вершки і приправте до смаку. Коли будете готові подавати, перелийте суп у тарілки, прикрасьте вершками та меленим перцем.

Нагадаємо, пісне на окропі, швидке, на майонезі та універсальне: 4 рецепти найкращого тіста для пиріжків

Раніше ми писали про те, що і до пива, і навіть до чаю: рецепт рум'яних сухариків на часниковій олії

Як повідомляв Знай.ua, за це рисове вино будь-який італієць душу продасть: рецепт з варенням для зігрівання