В Україні сезон хурми традиційно стартує у жовтні і триває аж до весни, тому кулінарам вже час задуматися, що ж приготувати з цих корисних плодів. Втім, далеко ходити не потрібно, адже варення – ідеальний варіант.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦе досить незвичайне варення для багатьох, але дуже смачне, адже лимон у складі ще дарує приємну кислинку. До того ж користь такого смаколика з хурми просто неоціненна. З рецептом точно впорається кожен, він складається із шести процесів.
Які інгредієнти знадобляться:
- Хурма – 1 кг
- Цукор – 350 г
- Вода - 150 мл
- Лимон – 1 штука
Покроковий рецепт приготування:
- Якщо ви купили терпку хурму, спочатку її потрібно ненадовго закинути в морозилку, щоб неприємний присмак пішов.
- Далі очистіть плоди від шкірки, дрібно наріжте кубиком, засипте цукром і залиште на годину.
- Обшпарьте лимон окропом і теж дрібно наріжте, але разом із шкіркою, так корисніше.
- Залийте лимон водою, доведіть до кипіння та проваріть 3 хвилини.
- Додати хурму і знову довести до кипіння.
- Проваріть варення ще 10 хвилин і закатайте у стерильні банки. Закутайте пледом і залиште до повного остигання. Зберігати рекомендується у темних місцях.
Раніше ми писали про те, що готуємо корисний перекус до фільму або для компанії друзів: як приготувати смачні чіпси з баклажанів із соусом з часником.
Як повідомляв Знай.ua, підслухала рецепт у черзі - тепер готую так завжди: вінегрет стане набагато смачнішим, є один секрет
Також портал Знай.ua писав, що густа овочева солянка в банках, яка врятує вас взимку: м'ясо та супи вийдуть дуже смачними з цим рецептом