Ніхто не зможе встояти перед десертом, який родом із дитинства. Навіть сьогодні вони знаходяться на вершині популярності в магазинах із солодощами. На цей раз ми пропонуємо нашим читачам самостійно зробити смачні горішки зі згущеним молоком.

Спосіб приготування таких горішків досить простий, проте для приготування необхідно подумати, де ж дістати спеціальну форму.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться свіжими способами приготування різних смаколиків у мережі YouTube.

Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube
Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Олія вершкове розм'якшене (або маргарин) - 100 г;

Популярні новини зараз
Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Сметана (або майонез) – 100 г;

Яйця – 2 шт.;

Цукор – 3-4 ст. ложки;

Борошно - 2 склянки;

Крохмаль – 3 ст. ложки;

Сода – 1 ч. ложка;

Оцет – 1 ч. ложка;

Олія (для змащування форми) - 1 ч. ложка.

Для крему:

Варене згущене молоко - 1 банка (380 г);

Олія вершкове - 150 г.

Спосіб приготування

Варену згущене молоко простіше, звичайно, купити. Але можна заздалегідь самостійно зварити молоко, що згущує|згущає|. Для цього потрібно опустити закриту металеву банку в каструлю з водою, щоб вода повністю покривала банку і варити на найменшому вогні 2-2,5 години. Потім остудити і після цього відкривати.

Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube
Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube

Увага! Відкривати гарячу банку небезпечно! Для приготування тіста у мисці змішати яйця з цукром. Яйця збити із цукром. Погасити соду оцтом та додати до яєць.

Додати сметану (або майонез), розм'якшене вершкове масло (або маргарин) та крохмаль. Перемішати. Потроху додаючи|добавляти| муку|борошно|, замісити м'яке тісто. Змастити форму для печива "Горішки" олією (за допомогою пензлика).

Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube
Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube

Готове тісто розділити на маленькі кульки (приблизно на третину менше волоського горіха). Викласти кульки тіста у форму. Закрити ліщину. Поставити форму на конфорку, випікати по 6-8 хвилин|мінути| з кожного боку. Перевіряти готовність печива, злегка відкриваючи форму: якщо половинки "горішків" приємного рум'яного кольору - значить, печиво готове!

Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube
Горішки зі згущеним молоком, скріншот: YouTube

Зробити крем. Для цього викласти в миску м'яке вершкове масло. Збити міксером. Варену згущене молоко додавати до олії по столовій ложці, весь час збиваючи міксером. Крем готовий. Наповнити половинки "горішків" кремом зі згущеного молока та олії і з'єднати попарно. Печиво "Горішки" зі згущеним молоком готове. Приємного чаювання!

Нагадаємо, саме тому жовток у вас сірий: основна помилка, якої припускаються всі при варінні яєць.

Раніше повідомлялося, соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.

Також, корисний перекус до фільму або для компанії друзів: як приготувати смачні чіпси з баклажанів з соусом.