Восени, коли настають дощі та холоди, так і хочеться засісти вдома з чимось смачненьким. Тертий пиріг із солодкою грушею та халвою – найкращий варіант для того, щоб нагодувати близьких і самому поласувати.

Практично всі терті пироги прості у приготуванні, і цей із грушею та халвою – не виняток. Продукти в рецепті теж йдуть найпростіші.

Груші, фото freshmart
Груші, фото freshmart

Інгредієнти для тіста:

  • Маргарин - 200 г;
  • Цукор - 1 склянка;
  • Сода - 1/4 ч. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.;
  • Яйця - 2 шт.
  • Борошно - 3 склянки;

Для начинки:

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще
  • Груші - 5-6 шт.;
  • Халва — 200-250 р

Як приготувати:

Борошно просіюємо в миску, додаємо сіль, цукор, розпушувач і перемішуємо. Яйця вбиваємо в невелику мисочку, трохи збиваємо вилкою.

До борошна додати яйця та м'який маргарин, замішуємо тісто. 1/3 тіста прибираємо в холодильник. Решту тіста натираємо або просто викладаємо на дно форми, змащеною маргарином, рівним шаром. Розмір форми - 35см X 24см.

Груші очищаємо від шкірки, розрізаємо на 4 частини, видаляємо насіння і нарізаємо довільно невеликими шматочками.

Розкладаємо груші на тісто. Зверху посипаємо халвою. Розтираємо тісто, що залишилося. Відправляємо пиріг у розігріту до 200° духовку. Випікаємо до золотистої скоринки.

Раніше ми писали про те, що з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром

Як повідомляв Знай.ua, зігріє не гірше за глінтвейн восени: рецепт ситного закарпатського гуляшу з квасолею

Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.