У нас для наших читачів є дуже цікавий рецепт, який прикрасить будь-який стіл. Ароматну картоплю по-сільськи, як виявилося, можна приготувати навіть у мікрохвильовій печі.

Готується просто, а картопля в ароматному маслі з паприкою виходить просто смакота - рум'яна скоринка, насичений смак і чудовий аромат.

Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування у мережі YouTube.

Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube
Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

- картопля – 600 г (7 шт.);

Популярні новини зараз
Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову
Показати ще

- паприка мелена - 10 г (приблизно 2 ч. ложки);

- соль - 2/3 ч. ложки;

- перець чорний мелений - щіпка (за смаком);

- часник – 3-4 зубчики;

- олія рослинна - 25 мл;

- Вода (тепла) 80 мл.

Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube
Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube

Як готувати

Картоплю добре вимиваємо за допомогою жорсткого боку губки для посуду. Зрізаємо при необхідності всі потемніння та чорні крапки. Не очищаючи від шкірки, нарізаємо картоплю скибочками. Якщо картопля занадто довга, то спочатку розрізаємо картоплю навпіл, а потім нарізаємо.

Картоплю відправляємо в миску, додаємо сіль та мелений перець. Додаємо паприку та олію.

Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube
Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube

Все добре перемішуємо, щоб картопля з усіх боків покрилася олією та прянощами. Викладаємо картоплю в посуд, який підходить для мікрохвильової печі.

Вливаємо теплу воду. Картопля завдяки рідині добре пропариться і стане м'якою.

Посуд накриваємо спеціальною кришкою для мікрохвильової печі або тарілкою без малюнка. Поміщаємо посуд у мікрохвильову піч і готуємо картоплю при потужності 800 Вт 10 хвилин. Через вказаний час перевіряємо готовність картоплі. При необхідності відправляємо у мікрохвильову піч ще на 3-5 хвилин.

Посуд з готовою картоплею дістаємо з мікрохвильової печі, знімаємо кришку. Часник очищаємо та пропускаємо через прес у ємність із картоплею.

Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube
Картопля по-селянськи, скріншот: YouTube

Все акуратно перемішуємо. Картопля по-сільському, приготовлена ​​в мікрохвильовій печі, готова. Розкладаємо картоплю по порційним тарілкам, посипаємо нарізаною зеленню та подаємо. Таку картоплю дуже добре подавати зі сметаною.

Нагадаємо, для супчиків, гарячих страв та гарнірів: як зробити овочеву заготівлю, щоб спростити життя взимку.

Раніше повідомлялося, рецепт пікантного гарбузового супу на обід: осіння нудьга миттю зникне.

Також, з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром.