Квашену капусту зазвичай готують з осені, щоб у зимовий період мати хороші запаси цього унікального продукту, який багатий на цінні вітаміни і мікроелементи. Якщо ви бажаєте урізноманітнити її смак, сміливо додавайте фрукти.

Яблука та груші надають квашеній капусті солодкуватий присмак та неймовірний аромат. Таку закуску ідеально подавати з м'ясом, рибою та будь-якими гарнірами. Однак кулінарів попереджають, що найголовніше – це обирати плоди з досить твердою м'якоттю, щоб вона не перетворилася на кашу.

Груші та яблука, фото ogorodnik
Груші та яблука, фото ogorodnik

Інгредієнти:

  • 3 кг капусти;
  • 3 яблука;
  • 2 груші;
  • 3 морквини;
  • 2 ст. л. кухонної солі.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Поповнення картки через термінали ПриватБанку: чому гроші можуть не зарахуватись Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Українцям збільшать доплати та пільги: коли можна буде отримати Тисячі українців привітають грошима: хто та яку допомогу отримає
Показати ще

Капусту нашаткуйте, інші інгредієнти наріжте тонкими часточками.

Посоліть овочі та фрукти, а потім викладайте їх шарами у скляну або емальовану ємність, що підходить за розміром. Першим шаром утрамбуйте капусту, потім моркву, яблука та груші. Чергуйте шари, доки всі інгредієнти не закінчаться. Накрийте ємність тарілкою і притисніть її чимось важким зверху.

Залиште капусту на добу за кімнатної температури, потім проткніть її дерев'яною паличкою або ножем і переставте в прохолодне приміщення на п'ять днів. Готову закуску перекладіть у скляні банки та приберіть у холодильник.

Нагадаємо, з цим рецептом грузді та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте

Раніше ми писали про те, що тертий пиріг з грушею і халвою для тих, кого "накрила" осіння печаль: простий рецепт на вагу золота

Як повідомляв Знай.ua, курка з брокколі під сиром: готуємо легку та корисну вечерю, яка не нашкодить фігурі