Квашену капусту зазвичай готують з осені, щоб у зимовий період мати хороші запаси цього унікального продукту, який багатий на цінні вітаміни і мікроелементи. Якщо ви бажаєте урізноманітнити її смак, сміливо додавайте фрукти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЯблука та груші надають квашеній капусті солодкуватий присмак та неймовірний аромат. Таку закуску ідеально подавати з м'ясом, рибою та будь-якими гарнірами. Однак кулінарів попереджають, що найголовніше – це обирати плоди з досить твердою м'якоттю, щоб вона не перетворилася на кашу.
Інгредієнти:
- 3 кг капусти;
- 3 яблука;
- 2 груші;
- 3 морквини;
- 2 ст. л. кухонної солі.
Як приготувати:
Капусту нашаткуйте, інші інгредієнти наріжте тонкими часточками.
Посоліть овочі та фрукти, а потім викладайте їх шарами у скляну або емальовану ємність, що підходить за розміром. Першим шаром утрамбуйте капусту, потім моркву, яблука та груші. Чергуйте шари, доки всі інгредієнти не закінчаться. Накрийте ємність тарілкою і притисніть її чимось важким зверху.
Залиште капусту на добу за кімнатної температури, потім проткніть її дерев'яною паличкою або ножем і переставте в прохолодне приміщення на п'ять днів. Готову закуску перекладіть у скляні банки та приберіть у холодильник.
Нагадаємо, з цим рецептом грузді та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте
Раніше ми писали про те, що тертий пиріг з грушею і халвою для тих, кого "накрила" осіння печаль: простий рецепт на вагу золота
Як повідомляв Знай.ua, курка з брокколі під сиром: готуємо легку та корисну вечерю, яка не нашкодить фігурі