Шинкування капусти – справа дуже відповідальна. Господині та господарі мало не роками вдосконалюють свою майстерність у цьому ремеслі.

Але навіть дуже досвідченим людям іноді важко отримати шматочки капусти однакового невеликого розміру.

Квашена капуста з яблуками та грушами, фото nashgazon
Квашена капуста з яблуками та грушами, фото nashgazon

Про шатківницю капусти Знай.ua розповідає на основі матеріалу ресурсу "ВажноЗнати".

Нарізка капусти ножем залишає шматочки надто великого розміру. Якщо ж спробувати подрібнити її в блендері - ви "видавите" з овочів сік.

Популярні новини зараз
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус Хто не виконає вимоги ПФУ – залишиться без пенсії: кому призупинять виплати Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Спеціальна шатківниця для капусти (мандоліна) - досить непоганий варіант, але у нього є недолік: шматки виходять досить великими, що підійде не на кожну страву.

Тремо капусту, фото pxhere
Тремо капусту, фото pxhere

Але можна спробувати й інший спосіб. Розріжте капусту на 3-4 частини і натріть на звичайну терку. На це у вас піде від сили хвилин 5. Шматочки овочів будуть однакового невеликого розміру, а сік залишиться всередині.

Так можна швидко приготувати добрий салат або котлети з капусти. Проста та доступна методика підходить майже для будь-якої страви.

нашинкована капута, фото: takprosto
нашинкована капута, фото: takprosto

Нагадаємо, що з цим рецептом грузді та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте.

Раніше ми повідомляли, що швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.

Також стало відомо про осінній салат з виноградом, сиром та куркою: готується за лічені хвилини. Цікаве поєднання смаків, яке точно вам сподобається.