Напевно кожен любить випити ароматний чай чи каву прохолодними осінніми вечорами. Проте яке чаювання без солоденького? Пропонуємо вам рецепт пирога з домашнім сиром та сливами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНим
Інгредієнти для тіста:
- 350 г борошна
- 125 мл молока
- 50 г цукру
- 0.5 ч.л. солі
- 1 яйце
- 20 г пресованих дріжджів (сухих 7г)
- 50 г вершкового масла
Інгредієнти для начинки:
- 250 г домашнього сиру
- 1 яйце
- 30 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 30 г кукурудзяного крохмалю (або можна ванільний пудинг)
- 450 г слив ( вага із кісточками)
Інгредієнти для глазурі:
- 50 г цукрової пудри
- сік половини лимону
Спосіб приготування:
Дріжджі розчинити в теплому молоці з 1 ч.л. цукру без гірки.
Вершкове масло розтопити, охолодити.
Борошно просіяти в миску, додати яйце, розтоплене масло, цукор, сіль та дріжджі з молоком.
Замісити м‘яке тісто. Якщо замішувати комбайном, то вистачить 5-7 хвилин, якщо руками – 10-12 хвилин.
Поставити тісто підходити в теплому місці на 1 годину, поки не збільшиться вдвічі.
Спосіб приготування начинки:
Із слив видалити кісточки та нарізати невеликим шматочками.
Яйце розтерти з цукром, ванільним цукром, додати домашній сир та крохмаль, змішати.
Додати порізані сливи, змішати.
Деко застелити пекарським папером чи змазати маслом.
Тісто, яке підійшло, розкачати в прямокутник приблизно 30*40 см.
У центр прямокутника викласти начинку.
Бокові краї розрізати під нахилом на 5-6 частин та нахлистом накрити.
Перекласти на деко, прикрити рушником та дати настоятися 15-20 хвилин.
Деко розігріти до 180 градусів.
Випікати косу 25 хвилин.
Спосіб приготування глазурі:
З лимона вичавити сік та змішати з цукровою пудрою.
Готову косу трішки охолодити та покрити глазур’ю.
Раніше ми писали про те, що з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром.
Як повідомляв Знай.ua, зігріє не гірше за глінтвейн восени: рецепт. ситного закарпатського гуляшу з квасолею
Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.