Наші шановні читачі знають, якщо нам трапляється цікавий рецепт, ми обов'язково поділимося. На цей раз пропонуємо подивитися на класичну баклажанну ікру по-новому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб у вас була чудова закуска на зиму, пропонуємо познайомитися з цим простим способом приготування.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться кулінарними порадами у мережі YouTube.
Що нам потрібно із продуктів:
- баклажани – 500 г;
- морква – 100 г;
- цибуля - 100 г;
- перець болгарський – 100 г;
- помідори – 200 г;
- сіль – 0,75 ч. ложки;
- олія рослинна - 150-200 мл.
Спосіб приготування
Для початку баклажани потрібно вимити, нарізати кільцями завтовшки 1-1,5 см. Цибулю очистити і нарізати кубиками. Моркву очистити, вимити та натерти на великій тертці. Перець очистити від насіння та нарізати кубиками.
Баклажани обсмажити кільцями з двох сторін на олії. Для цього влити 3 ст. ложки олії, викласти баклажани, смажити 2-3 хвилини на середньому вогні. Потім перевернути, долити ще 1 ст. ложку олії і смажити ще 2-3 хвилини. Так засмажити всі баклажани.
Окремо обсмажити моркву. Для цього розігріти 2 ст. ложки олії, викласти моркву, смажити, помішуючи, на середньому вогні, 5 хвилин.
Окремо – дрібно нарізану цибулю, солодкий перець. Для цього розігріти ще 2 ст. ложки рослинної олії, викласти цибулю та перець, смажити на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин. Все скласти у каструлю. Помідори перемолоти чи вижити томатний сік.
Заправити томатом із свіжих помідорів. Тушкувати 30 хвилин. Банки та кришки прокип'ятити. Скласти ікру в пропарені банки, закатати кришками стерильними. Ікра із баклажанів на зиму готова. З цієї кількості продуктів виходить 750 мл ікри.
Раніше повідомлялося, рецепт конвертиків із капусти із сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям.
Також, домашній бургер на котлеті з яловичини: 15 хвилин, і кухня перетвориться на дорогий ресторан.