Сезон баклажанів ще не закінчився, тому кулінари мають можливість приготувати цю неймовірну страву - овочеву запіканку з грибами під сиром. Вона точно підкорить будь-кого, хто її спробує хоч раз.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРецепт не відрізняється особливою складністю, але інгредієнти краще підготувати заздалегідь, особливо соус та сир. Запіканка виходить соковитою, ароматною та дуже смачною.
Інгредієнти:
- Баклажани 1 кг
- Печериці 450 г
- Оливкова олія 14 мл
- Сіль та перець чорний мелений за смаком
- Часник, зубчики 3 шт.
- Сир Рікота 425 г
- Яйця курячі 1 шт.
- Соус маринара 700 мл
- Сир моцарела 225 г
- Орегано сушене 2 г.
Як приготувати:
Розігрійте духовку до 220 ºС. Зріжте верхню та нижню частину баклажану, потім поставте його на обробну дошку і наріжте на 12 тонких скибочок (не потрібно очищати). Розкладіть баклажани на два великі листи, застелені пергаментним папером, посипте їх сіллю і запікайте до готовності близько 20 хвилин.
Наріжте дрібно гриби, потім розігрійте оливкову олію у великій сковороді середньому вогні. Обсмажте гриби з часником, орегано, 1/2 чайної ложки солі та 1/4 чайної ложки меленого чорного перцю. Через 8-10 хвилин гриби повинні виділити трохи зайвої вологи.
Покладіть рікоту в миску, додайте яйце і 1/4 чайної ложки солі та перцю. Добре перемішайте та відставте.
Вийміть баклажани з духовки і дайте трохи охолонути, додавши 3/4 склянки соусу маринару на дно форми для випікання. Укладіть один шар шматочків баклажанів. На баклажани викладіть рикотту та гриби. Посипте сиром. Повторіть процес, доки повністю не заповниться форма. Зверху викладіть соус маринару, що залишився, і тертий сир. Випікайте при 220ºС, поки верх не стане золотистим, до 45 хвилин.
Нагадаємо, з перцем та оцтом: зірка "МастерШеф" дав рецепт найсмачнішого українського борщу
Раніше ми писали про те, що у духовці більше не роблю: простий рецепт печива зі сметани на сковороді
Як повідомляв Знай.ua, рецепт паштету з печінки та баклажанів: ситна та цікава консервація на зиму