Багато хто готує шарлотку, адже цей пиріг вважається одним із найлегших, але водночас смачних. За основу зазвичай беруть яблука, але сезонний гарбуз теж добре смакує у поєднанні з тістом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяГарбузова шарлотка з хрумкою цукровою скоринкою і ніжним солодким гарбузом готується так само швидко, як і класична, але виглядає набагато насиченішою завдяки яскраво-оранжевому кольору плоду.
Які інгредієнти знадобляться:
- Яйце: 4 шт.
- Пшеничне борошно: 1 ст.
- Цукор: 1 ст.
- Розпушувач: 1 ч. л.
- Гарбуз: 300 г
- Ванілін: за смаком
- Сіль: 1 щіпка
- Лимонна цедра: 2 ч. л.
- Вершкове масло: за смаком
Як приготувати гарбузову шарлотку:
Гарбуз очистіть від шкірки і наріжте м'якоть кубиками. Збийте яйця з цукром, просійте борошно з розпушувачем, додайте ванілін за смаком і перемішайте.
Складіть гарбуз у невелику миску, посипте трохи цукром і запікайте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 8 хвилин.
Половину тіста влийте у змащену вершковим маслом форму для випікання. Зверху викладіть шматочки гарбуза, посипте тертою лимонною цедрою, залийте другою половиною тіста. Поставте пиріг із гарбузом розігрітий до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин до повного пропікання.
Раніше ми писали про те, що готую гречку тепер тільки так, після того, як почула цей рецепт від шеф-кухаря: гриби та сир не будуть зайвими
Як повідомляв Знай.ua, хек, запечений з картоплею, сиром та сметаною: відмінний варіант корисної та ситної страви
Також портал Знай.ua писав, що рецепт конвертиків з капусти з сиром у клярі: бюджетна та смачна закуска, яка сподобається навіть дітям