Ніна Матвієнко, як справжня українська жінка, дуже любила борщ. Її пристрасть до національної кухні була такою ж великою, як і до музичної творчості. Щоб вшанувати пам'ять легендарної артистки, яка померла 8 жовтня, пропонуємо кожному українцеві приготувати смачний пісний борщ за її рецептом.

Багато років тому Матвієнко поділилася цим рецептом на одному з телеканалів. Її борщ із сушеними білими грибами відрізняється від традиційного, але має свою родзинку, як і сама співачка.

Борщ, фото lifehacker
Борщ, фото lifehacker

Інгредієнти:

  • Квасоля біла 200 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Буряк 2 шт.
  • Капуста білокачанна 0,5 шт.
  • Цвітна капуста 1 шт.
  • Корінь петрушки 1шт.
  • Селера, корінь 1/2 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Білі гриби, сушені 100 г
  • Чорнослив 12 шт.
  • Борщова заправка 200 г
  • Рослинна олія 0.4 склянки
  • Зелень за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Замочену звечора квасолю поставте варитися до готовності у невеликій каструлі на повільному вогні. Помитий нечищений буряк поставте запікатися в духовку до м'якості.

В іншу каструлю, бажано 5-літрову, налийте воду і доведіть до кипіння. Велику цибулину добре вимийте, але не чистьте від лушпиння. Надріжте не до кінця, як показано у відео (1:36 хв.), і вкиньте у воду. Другу цибулину подрібніть і теж додайте у велику каструлю.

Помийте, почистьте і дрібно наріжте корінь петрушки й корінь селери. Додайте у велику каструлю. Слідом всипте сушені білі гриби.

Поки вариться грибний бульйон, натріть на тертці моркву, поріжте кубиками солодкий перець, покришіть цвітну капусту, нашинкуйте капусту білоголову. Три картоплини почистьте й наріжте продовгастими скибками. Коли мине приблизно година з початку варіння цибулі, дістаньте з бульйону й викиньте цілу цибулину. Додайте в бульйон чорнослив.

Ніна Матвієнко, скріншот
Ніна Матвієнко, скріншот

Всипте в каструлю картоплю, цвітну капусту, моркву і перець. Дістаньте запечений буряк з духовки. Трохи остудіть, почистьте, натріть на великій тертці та змішайте в окремій мисці з готовою борщовою заправкою на основі помідорів. Додайте чайну ложку солі й олію. Змішайте і додайте в каструлю.

Додайте в борщ зварену квасолю, потім нашинковану білоголову капусту. Дайте трохи проваритися, щоб капуста стала м'якою. Відрегулюйте сіль і перець до смаку.

Притрусіть подрібненою зеленню, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Накрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин. Тоді подавайте до столу.

Нагадаємо, хрусткі молочні коржики як у дитинстві: саме такі готували наші бабусі

Раніше ми писали про те, що деруни з фаршем та грибами: хрумкий і ароматний варіант улюбленої страви

Як повідомляв Знай.ua, у духовці більше не роблю: простий рецепт печива зі сметани на сковороді