Ніна Матвієнко, як справжня українська жінка, дуже любила борщ. Її пристрасть до національної кухні була такою ж великою, як і до музичної творчості. Щоб вшанувати пам'ять легендарної артистки, яка померла 8 жовтня, пропонуємо кожному українцеві приготувати смачний пісний борщ за її рецептом.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато років тому Матвієнко поділилася цим рецептом на одному з телеканалів. Її борщ із сушеними білими грибами відрізняється від традиційного, але має свою родзинку, як і сама співачка.
Інгредієнти:
- Квасоля біла 200 г
- Цибуля ріпчаста 2 шт.
- Морква 2 шт.
- Буряк 2 шт.
- Капуста білокачанна 0,5 шт.
- Цвітна капуста 1 шт.
- Корінь петрушки 1шт.
- Селера, корінь 1/2 шт.
- Перець болгарський 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Білі гриби, сушені 100 г
- Чорнослив 12 шт.
- Борщова заправка 200 г
- Рослинна олія 0.4 склянки
- Зелень за смаком
- Сіль за смаком
- Перець чорний мелений за смаком
Як приготувати:
Замочену звечора квасолю поставте варитися до готовності у невеликій каструлі на повільному вогні. Помитий нечищений буряк поставте запікатися в духовку до м'якості.
В іншу каструлю, бажано 5-літрову, налийте воду і доведіть до кипіння. Велику цибулину добре вимийте, але не чистьте від лушпиння. Надріжте не до кінця, як показано у відео (1:36 хв.), і вкиньте у воду. Другу цибулину подрібніть і теж додайте у велику каструлю.
Помийте, почистьте і дрібно наріжте корінь петрушки й корінь селери. Додайте у велику каструлю. Слідом всипте сушені білі гриби.
Поки вариться грибний бульйон, натріть на тертці моркву, поріжте кубиками солодкий перець, покришіть цвітну капусту, нашинкуйте капусту білоголову. Три картоплини почистьте й наріжте продовгастими скибками. Коли мине приблизно година з початку варіння цибулі, дістаньте з бульйону й викиньте цілу цибулину. Додайте в бульйон чорнослив.
Всипте в каструлю картоплю, цвітну капусту, моркву і перець. Дістаньте запечений буряк з духовки. Трохи остудіть, почистьте, натріть на великій тертці та змішайте в окремій мисці з готовою борщовою заправкою на основі помідорів. Додайте чайну ложку солі й олію. Змішайте і додайте в каструлю.
Додайте в борщ зварену квасолю, потім нашинковану білоголову капусту. Дайте трохи проваритися, щоб капуста стала м'якою. Відрегулюйте сіль і перець до смаку.
Притрусіть подрібненою зеленню, перемішайте, доведіть до кипіння і вимкніть вогонь. Накрийте кришкою і дайте настоятися 10-15 хвилин. Тоді подавайте до столу.
Нагадаємо, хрусткі молочні коржики як у дитинстві: саме такі готували наші бабусі
Раніше ми писали про те, що деруни з фаршем та грибами: хрумкий і ароматний варіант улюбленої страви
Як повідомляв Знай.ua, у духовці більше не роблю: простий рецепт печива зі сметани на сковороді