Осінь - сезон, багатий на фрукти, овочі, вітаміни. А отже найкращі та найкорисніші страви саме з сезонних продуктів.

Гарбуз - унікальний осінній продукт. З нього можна приготувати суп, запіканки, фаршировані страви й смаколики. Тому сьогодні ми розповімо як приготувати незвичайний та смачний десерт до чаю - гарбузовий чизкейк.

Гарбузовий чизкейк. Фото: скрін Ютуб
Гарбузовий чизкейк. Фото: скрін Ютуб
Гарбузовий чизкейк. Фото: скрін відео

Інгредієнти для основи чизкейка

Пісочне печиво (можна шоколадне) - 150 грамів,

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Какао-порошок (якщо печиво не шоколадне) - 2 чайні ложки,

Вершкове масло - 70 грамів

Інгредієнти для начинки

Кисломолочний сир - 600 грамів,

Сметана (краще 20%) - 100 мл,

Яйця - 5 штук

Гарбузове пюре - 300 грамів,

Цукор - 150 грамів,

Ванільний цукор - 1 пакетик,

Кукурудзяний крохмаль - 30 грамів

Для приготування основи подрібнюємо печиво в блендері до стану крихти та додаємо за необхідності какао-порошок. В утворену масу вливаємо розтоплене вершкове масло та ретельно перемішуємо. Утворену основу, викладаємо на форму, формуючи дно та бортики однакової товщини. На наступному етапі ставимо основу в розігріту до 170 градусів духовку приблизно на 5-7 хвилин.

Основа для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Основа для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Основа для гарбузового чизкейку. Фото: скрін

Для приготування начинки пробийте кисломолочний сир в блендері так, щоб не було навіть найменших крупинок. Додайте в перебитий сир сметану, гарбузове пюре ванільний та звичайний цукор. Перемішайте та додайте кукурудзяний крохмаль в начинку, після чого все перебийте блендером. Після додавання яєць перебивати нічого не потрібно, необхідно лише перемішати начинку вінчиком.

Начинка для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Начинка для гарбузового чизкейку. Фото: скрін
Начинка для чизкейка. Фото: скрін

Тим часом духовку розігрійте до 110 градусів та на низ поставте миску з кип'ятком. Вливаємо начинку до основи та розрівнюємо рівномірно. Запікати чизкейк - дві з половиною години.

Гарбузовий чизкейк перед запіканням. Фото: скрін
Гарбузовий чизкейк перед запіканням. Фото: скрін
Гарбузовий чизкейк перед запіканням. Фото: скрін

Важливо, коли страва буде готова - привідкрийте двірку духовки та залиште чизкейк до повного застигання в духовці. Прикрасити десерт можна горіхами, карамелізованим гарбузом або шоколадом.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, корисна піца-броколі для тих, хто переживає за фігуру: рецепт буквально на декілька хвилин

Раніше портал Знай інформував, сюрприз до будь-якого столу: рецепт ароматних рубаних котлет із курячої печінки, економний варіант

Також наш портал повідомляв, ніколи не куштували: елементарний рецепт морквяних чипсів, які замінять попкорн