Магазинне вівсяне печиво містить багато трансжирів, цукру й емульгаторів, які роблять цей здавалося б корисний десерт шкідливим для талії та здоров'я.

Його рецепт можна доповнювати сухофруктами, шоколадом, горіхами та фруктами.

Простим рецептом хрусткого вівсяного печива з яблуками поділилась кулінарка Поліна на своїй сторінці в Instagram.

Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram
Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram

Що потрібно для страви?

• 60 г. вершкового масла
• дрібка солі
• 70 г. цукру
• 1 яйце
• 120 г. вівсяних пластівців
• 60 г. борошна
• 0,5 ч.л. розпушувача
• 1 ч.л. кориці
• 1 яблучко

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Спосіб приготування:

До мʼякого вершкового масла додаєм сіль та цукор, перетираємо лопаткою до однорідності та додаємо яйце.

Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram
Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram

Додаємо вівсяні пластівці, борошно, розпушувач та корицю. Перемішуємо до однорідності.

Яблучко нарізаємо дрібними шматочками та додаємо до тіста, ручка перемішуємо аби кожне яблучко було в тісті.

Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram
Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram

Формуємо печиво вологими ручками так як я на відео, печиво викладаємо на пергамент.

Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram
Вівсяне печиво з яблуками. Фото Instagram

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 20-30 хвилин. Готове печиво має добре підрумянитись.

Смачного!

Раніше ми писали про те, що з таким зарядом вітамінів ніяка аптека не потрібна: рецепт корисного варення з гарбуза з лимоном та імбиром

Як повідомляв Знай.ua, зігріє не гірше за глінтвейн восени: рецепт ситного закарпатського гуляшу з квасолею

Також портал Знай.ua писав, що соковита та ситна вечеря на всю родину: як приготувати заливний пиріг з помідорами.