Для кожної пори року кулінари готують сезонні страви. Влітку це щось легке, фруктове та ягідне, а ось восени більш "важка артилерія". Найчастіше в ход йдуть гриби.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа цей раз пропонуємо приготувати смачні порційні пироги з дуже ароматною начинкою з грибів, курки та овочів. Виходить ситний обід чи вечеря.
Інгредієнти:
- Листкове тісто - 2 листи
- Гриби - 250 г
- Куряча грудка - 250 г
- Цибуля ріпчаста - 5 шт.
- Морква - 2 шт.
- Оливкова олія - 3 ст.л.
- Часник - 3 зубчики
- Розмарин - 2 гілочки
- Жирні вершки - 30 мл
- Яєчний жовток
- Тертий сир - 40 г
- Вершкове масло - 10 г
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
Розігрійте духовку до 200 градусів. Змастіть оливковою олією форми для випікання. Овочі, курку та гриби дрібно наріжте.
На сковороді розігрійте оливкову та вершкове масло, додайте цибулю та моркву, готуйте протягом 5 хвилин. Потім додайте часник, а потім - гриби. Гасіть ще 5 хвилин.
До готової суміші додайте курку, розмарин, сіль і перець за смаком і залиште на середньому вогні на 15-20 хвилин. Акуратно влийте вершки, перемішайте і залиште на 5 хвилин на вогні - суміш повинна загуснути.
З листкового тіста виріжте необхідну кількість кружків і викладіть їх у форми для випікання, змастіть тісто збитим жовтком, викладіть начинку, зверху накрийте кружечками з тіста і випікайте в розігрітій духовці протягом 15-20 хвилин. Готові пироги посипте натертим сиром.
Нагадаємо, збережіть "хрюшці" життя, приготуйте відбивні з баклажанів у клярі
Раніше ми писали про те, що ніжніше тільки руки коханого: рецепт осінніх булочок "Сіннабон" з гарбузом та корицею
Як повідомляв Знай.ua, Ніна Матвієнко любила саме такий: рецепт пісного борщу з білими грибами від легендарної співачки