Баклажани - осінній овоч, який поєднується з багатьма продуктами. Українські господині готують страви з баклажанів для щоденного меню або на святковий стіл.

Якщо знати декілька секретів приготування, то баклажани стануть вашим улюбленим продуктом. Сьогодні ми поділимося з вами рецептом соковитої та смачної страви - баклажани з сиром та зеленню.

Баклажани з сиром та зеленню. Фото: скрін
Баклажани з сиром та зеленню. Фото: скрін
Баклажани з сиром. Фото: скріншот

Інгредієнти:

Баклажани - 2-3 штуки,

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Майонез або сметана - 2 столові ложки,

Сир твердий - 150 грамів,

Зелень - пучок

Часник - 1-2 зубчики,

Спеції та сіль - за смаком

Помідори - за бажанням

Баклажани помийте та приберіть хвостик. Для страви потрібно порізати овоч довгими горизонтальними смугами. Після цього складіть нарізаний овоч в глибоку ємність, посипте кожен шар невеликою кількістю солі та залиште на деякий час. Це допоможе прибрати можливу гіркоту.

Нарізка баклажанів. Фото: скрін
Нарізка баклажанів. Фото: скрін
Нарізка баклажанів. Фото: скрін відео

Далі почистіть часник, помийте та наріжте зелень. Для соусу змішайте майонез або сметану з часником, зеленню, сіллю та спеціями. Помийте та наріжте помідори невеликими кубиками, після чого натріть сир на великій тертці.

На наступному етапі потрібно промити баклажани водою, щоб сіль зійшла. Після цього обсушіть нарізані смуги, використовуючи рушники. На змащений олією пергаментом, викладіть баклажани так, щоб вони не лежали один на одному. Кожну смугу потрібно змазати майонезним (сметанним) соусом. Якщо ви готуєте страву з помідорами, то додайте їх на соус.

Натертий сир. Фото: скрін відео
Натертий сир. Фото: скрін відео
Шар сиру. Фото: скрін відео

В інакшому випадку після шару майонезу покладіть натертий сир. В розігріту до 180-200 градусів духовку поставте деко на 15-до хвилин. Точний час приготування та температура залежить від вашої духовки.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, ніжніше тільки руки коханого: рецепт осінніх булочок "Сіннабон" з гарбузом та корицею

Раніше портал Знай інформував, збережіть "хрюшці" життя, приготуйте відбивні з баклажанів у клярі

Також наш портал повідомляв, тому у вас млинці і не виходять: що категорично не можна додавати в тісто