Ви могли підозрювати, що такий рецепт справді може існувати, адже чай ми теж робимо на воді. Однак тут цілі оладки. Бюджетне і дієтичне блюдо, щоб воно вийшло ніжним, м'яким і пишним, необхідно використовувати лише кілька хитрощів.

Також необхідно розуміти, що вода має бути теплою. Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який ділиться цікавими способами приготування у соціальних мережах.

Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube
Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Яйце – 1 шт.;

Цукор – 50 г;

Популярні новини зараз
Дадуть лише тиждень: кому необхідно повторно оновити облікові дані Українцям платитимуть щомісячну допомогу на медичні послуги: як подати заявку, не виходячи з дому Доведеться заплатити штраф "за заначку": коли доведеться віддати 20% суми Гроші змусять повернути державі: українців попередили
Показати ще

Вода тепла – 250 мл;

Борошно - 200-270 г (1,5-2 склянки об'ємом 200 мл);

Олія - ​​55 мл;

Сіль - 1 щіпка;

Сода – 1/4 ч. ложки.

Спосіб приготування

Щоб оладки краще піднялися, воду попередньо трохи нагріваємо до теплого стану (приблизно до 40 градусів). У глибокій ємності з'єднуємо яйце, цукор та сіль. Перемішуємо віночком. Додаємо 10 мл (2 ч. ложки) рослинної олії та теплу воду.

Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube
Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube

Ретельно перемішуємо віночком до однорідності. Потім додаємо соду та частинами, щоразу перемішуючи, просіюємо борошно через сито. Борошно може відрізнятися, тому його може знадобитися трохи більше або менше. Я додала 270 г борошна. Ретельно перемішуємо до однорідної маси без грудочок.

Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube
Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube

Тісто має вийти однорідним, гладким, досить густим і стікати з ложки товстою цівкою. У сковороді розігріваємо близько 25 мл (приблизно 2-3 ст. ложки) олії. Викладаємо у сковороду приблизно по 1-2 ст. ложки тіста, утворюючи оладки.

Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube
Оладки на теплій воді, скріншот: YouTube

Смажимо оладки на вогні трохи нижче середнього приблизно по 2-3 хвилини з кожного боку, до золотистості. Оладки обсмажуємо партіями, при необхідності додаючи олію.

За бажанням можна ненадовго викласти обсмажені оладки на паперову серветку, щоб увібрала зайву олію. Потім перекладаємо готові оладки на тарілку та подаємо до столу.

Нагадаємо, найкращий рецепт, щоб зігрітися та підбадьоритися: як приготувати глінтвейн з кавою та спеціями.

Раніше повідомлялося, що корисна піца-броколі для тих, хто переживає за фігуру: рецепт буквально на пару хвилин.

Також, від такого обіду точно ніхто не відмовиться: як приготувати картопляні оладки під запашним грибним соусом.