Грибна ікра - незвичайне блюдо, для приготування якого підійдуть будь-які лісові гриби.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМожна використовувати його як закуску із хлібом, або як начинку до млинців та зраз.
Що знадобиться:
- Два кілограми свіжих грибів;
- Три великі цибулини;
- Три моркви;
- Три столові ложки соняшникової олії;
- Дві-три столові ложки солі;
- чайна ложка чорного перцю;
- Три столові ложки харчового оцту 9%.
Як готувати:
- Почистити гриби та промити їх під проточною водою.
- Відварити на помірному вогні протягом години, знімаючи пінку.
- Почистити овочі, моркви натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками. Обсмажити все на олії до готовності.
- Відварені гриби відкинути на сито.
- Обсмажені овочі пропустити через м'ясорубку разом із грибами.
- Всю цю масу в каструлі з товстим дном треба поставити на вогонь, щоб гасилося протягом однієї години.
- Масу треба постійно помішувати, щоби не пригоріла.
- Наприкінці додайте оцет, сіль та спеції.
- До стерильним скляним банкам розкласти гарячу грибну ікру, стежачи, щоб не утворювалося бульбашки повітря.
- Зверху під саму кришку налити столову ложку розпеченої олії.
Закрити банки металевими кришками, накрити теплою ковдрою та залишити до повного остигання.
Зберігати у прохолодному та темному місці.
Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.
Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.