Грибна ікра - незвичайне блюдо, для приготування якого підійдуть будь-які лісові гриби.

Можна використовувати його як закуску із хлібом, або як начинку до млинців та зраз.

Опеньки, гриби, фото: Знай.ua
Опеньки, гриби, фото: Знай.ua

Що знадобиться:

  • Два кілограми свіжих грибів;
  • Три великі цибулини;
  • Три моркви;
  • Три столові ложки соняшникової олії;
  • Дві-три столові ложки солі;
  • чайна ложка чорного перцю;
  • Три столові ложки харчового оцту 9%.

Гриби, фото: скріншот з відео
Гриби, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Як готувати:

  • Почистити гриби та промити їх під проточною водою.
  • Відварити на помірному вогні протягом години, знімаючи пінку.
  • Почистити овочі, моркви натерти на тертці, а цибулю нарізати кубиками. Обсмажити все на олії до готовності.
  • Відварені гриби відкинути на сито.
  • Обсмажені овочі пропустити через м'ясорубку разом із грибами.
  • Всю цю масу в каструлі з товстим дном треба поставити на вогонь, щоб гасилося протягом однієї години.
  • Масу треба постійно помішувати, щоби не пригоріла.
  • Наприкінці додайте оцет, сіль та спеції.
  • До стерильним скляним банкам розкласти гарячу грибну ікру, стежачи, щоб не утворювалося бульбашки повітря.
  • Зверху під саму кришку налити столову ложку розпеченої олії.

Скрін, відео YouTube грибна ікра
Скрін, відео YouTube грибна ікра

Закрити банки металевими кришками, накрити теплою ковдрою та залишити до повного остигання.

Зберігати у прохолодному та темному місці.

Нагадаємо про рецепт смачних пирогів з грибами, куркою та овочами: зручні порції, яких вистачить кожному.

Раніше ми повідомляли про ідеальний варіант затишного вечора: рецепт домашнього глінтвейну на основі білого вина.