Цей рецепт передається з покоління в покоління і вже став справжнім гастрономічним надбанням регіону. Директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук поділився секретами приготування цього особливого борщу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Вода - 5 л
- Свинячі ребра - 500 г
- Курка - 250 г
- Корінь петрушки - 50 г
- Цибуля зелена - 30 г
- Картопля молода - 8 шт.
- Молодий зелений горошок - 1 склянка
- Молодий буряк - 10 шт.
- Молода морква - 2 шт.
- Молода капуста - 1 кг
- Вишня - 1 склянка
- Лавровий лист - 2 шт.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт.
- Перець чорний, горошок - за смаком
- Перець духмяний, горошок - 10 шт.
- Смалець - 2 ст. л.
- Борошно - 2 ст. л.
- Сіль - за смаком
Спосіб приготування:
- Підготовка м’яса:
- Свинячі ребра замочіть у воді на 30 хвилин.
- Наберіть воду для борщу, поставте на вогонь і занурьте свинячі ребра та курку. Після закипання варіть приблизно 2 години, знімаючи шум з бульйону.
- Додавання спецій та овочів:
- Зв’яжіть корінь петрушки з зеленою цибулею і занурьте в бульйон. Дочекайтесь закипання.
- Очистіть буряк, відріжте гичку (товсті частини викиньте, м’які наріжте кубиками), сам буряк наріжте соломкою.
- Тушкуйте буряк на смальці, додайте лавровий лист, духмяний та чорний перець горошком. Посоліть і перемішайте.
- Вийміть з бульйону петрушку з цибулею – вони вже віддали свої аромати.
- Додайте нарізану молоду картоплю та зелений горошок.
- Фінішна підготовка:
- Вийміть курку з бульйону.
- Додайте тушкований буряк та свіжу гичку, нарізану молоду моркву.
- Завершальний штрих:
- Додайте до борщу вишні. Вони нададуть страві неповторного кисло-солодкого смаку та аромату.
Цей борщ найкраще готувати влітку, коли всі інгредієнти свіжі та доступні. Унікальність страви полягає у використанні молодих овочів і вишень, які додають борщу неповторний смак і аромат.
Нагадаємо, Для тих, хто любить гострі м'ясні відчуття: рецепт чилі з фаршем та ковбасками
Раніше ми розповідали: Це торт чи багатоповерховий бутерброд? Рецепт швидкої закуски їхнього хліба, що виручить вас
Також, Смак та пікантність – на довгі роки: готуємо наливку з ягід черешні