Влітку одні розмови лише про черешню з полуницею, але ще одна ягода варта уваги кулінарів. Йдеться про шовковицю, з якої можна приготувати багато різних смаколиків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА почати можна зі листкового пирога, який настільки швидко розійдеться зі столу, як і приготується. Начинка виходить ароматною, ягідною та соковитою, а верхівка - хрумкою. Однак, якщо ви не знайшли свіжу шовковицю, можна сміливо використовувати заморожену.
Інгредієнти:
- Листкове тісто 400 г
- Шовковиця 3 склянки
- Цукор 1 стакан
- Борошно пшеничне 1/4 склянки
- Олія вершкове 2 ст. л.
- Молоко 1 ст. л.
Як приготувати:
Тісто розморозьте згідно з інструкцією на упаковці. Поділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випікання.
Змішайте ягоди з цукром та борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризкайте розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи і змастіть молоком. Дайте пиріг відпочити в холодильнику 30 хвилин.
Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменшіть температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки та залиште у формі до остигання.
Нагадаємо, що цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп.
Раніше ми повідомляли, що кабачки вже нема куди подіти - складіть їх у банку з кетчупом: простий рецепт салату на зиму.
Також стало відомо, що в магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру.