Влітку одні розмови лише про черешню з полуницею, але ще одна ягода варта уваги кулінарів. Йдеться про шовковицю, з якої можна приготувати багато різних смаколиків.

А почати можна зі листкового пирога, який настільки швидко розійдеться зі столу, як і приготується. Начинка виходить ароматною, ягідною та соковитою, а верхівка - хрумкою. Однак, якщо ви не знайшли свіжу шовковицю, можна сміливо використовувати заморожену.

Шовковиця, фото klumba.guru
Шовковиця, фото klumba.guru

Інгредієнти:

  • Листкове тісто 400 г
  • Шовковиця 3 склянки
  • Цукор 1 стакан
  • Борошно пшеничне 1/4 склянки
  • Олія вершкове 2 ст. л.
  • Молоко 1 ст. л.

Як приготувати:

Тісто розморозьте згідно з інструкцією на упаковці. Поділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випікання.

Змішайте ягоди з цукром та борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризкайте розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи і змастіть молоком. Дайте пиріг відпочити в холодильнику 30 хвилин.

Популярні новини зараз
Терміново змінюємо пенсійне посвідчення: у ПФУ розповіли українцям про важливий процес Позбавлять прописки без вашого відома – хто ризикує стати "безхатьком" Ощадбанк порадував клієнтів приємною новиною: чого очікувати українцям Спочатку з'їла корова, а потім знайшов металошукач: повернув втрачене через півстоліття
Показати ще

Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменшіть температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки та залиште у формі до остигання.

Пиріг з шовковицею, фото shuba
Пиріг з шовковицею, фото shuba

Нагадаємо, що цим лайфхаком користувалися ще наші бабусі: навіщо кидати м'ясо у цукровий сироп.

Раніше ми повідомляли, що кабачки вже нема куди подіти - складіть їх у банку з кетчупом: простий рецепт салату на зиму.

Також стало відомо, що в магазині такого не знайдете: рецепт кисло-солодкого соусу з черешні до м'яса чи сиру.