Окупанти позбавили українців можливості приємно відпочити на узбережжі Чорного та Азовського моря, тож тепер можна тішити себе смачненьким та не переживати за свою струнку талію.

Ми поділимося з вами простим рецептом млинця, на приготування якого ви витратите менше 30 хвилин.

Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube
Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube

Інгредієнти на 12 порцій

Основні (для млинців):

  • борошно пшеничне - 1 склянка;
  • молоко – 500 мл;
  • рослинна олія – 30 г;
  • яйця курячі – 1 шт.;
  • сіль - на свій смак;
  • цукор – 2 ст. л.

Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube
Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube

Для крему:

  • яйця курячі – 2 шт.;
  • молоко – 500 мл;
  • борошно пшеничне - 3 ст. л.;
  • цукор – 150 г;
  • олія вершкове - 200 г;
  • ванілін – на свій смак.

Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube
Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube

Популярні новини зараз
Якою буде максимальна пенсія у 2025 році: чи очікувати українцям на підвищення виплат Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти По 3600 грн на руки три місяці поспіль: кільком категоріям українців виплатять допомогу
Показати ще

Спосіб приготування:

  • Змішайте спочатку яйце з цукром, потім через хвилину додайте|добавляйте| масло і молоко. Перемішайте і додайте борошно, що просіює. Перемішайте до однорідності.
  • Добре розігрійте сковороду і змастіть олією, підсмажте млинці з обох боків. Готові млинці складайте на тарілку та накривайте кришкою. Під кришкою вони пропаряться, стануть м'якшими.
  • Поки млинці під кришкою, приготуйте заварний крем. В антипригарну каструлю з товстим дном налийте 400 мл молока і додайте цукор. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння та повного розчинення цукру.

Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube
Наполеон із млинців. Фото кадр з Youtube

  • Змішайте окремо 100 мл молока, яйця, борошно і ванілін, що залишилися. А потім поступово введіть кипляче молоко.
  • Поверніть масу на повільний вогонь, постійно помішуючи, варіть до загусання. Зніміть з вогню та додайте шматки вершкового масла.
  • Як тільки масло розтане, збийте масу міксером.
  • Далі зберіть млинцевий торт. Промажте кремом млинець, викладаючи після цього млинці один на інший.

Нагадаємо, що вам не подобалася пшоняна каша - значить, ви її неправильно готували: рецепт, з яким її полюблять навіть діти.

Раніше ми повідомляли, що така страва не соромно і на свято подавати: рецепт оладок з курячої грудки.