Для всіх наших дорогих і шановних читачів, які в ці спекотні літні дні не знають, чим можна себе зайняти на кухні, є дуже цікавий рецепт. Справа в тому, що нам потрібен лише кабачок, і один продукт із холодильника – курячі яйця. Цього разу разом розбиратимемося, як приготувати котлетки з кабачків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЦя страва особливо смачна з часником, сметаною, зеленню кропу та петрушки. Смачна та легка овочева страва сподобається не тільки вегетаріанцям.
Про цей рецепт розповів один із українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.
Що нам потрібно із продуктів:
• Кабачки – 500 г;
• Сіль – 0,5 ч. ложки;
• Яйця – 2 шт.;
• Борошно – 2 ст. ложки;
• Кріп - 0,5 пучка (за смаком);
• Зелень петрушки – 0,5 пучка (за смаком);
• Перець чорний мелений – 0,25 ч. ложки (за смаком);
• Олія соняшникова - 30 мл (скільки піде);
• Сметана – 100 г (за смаком);
• Часник – 2-3 зубчики (за смаком).
Спосіб приготування
Насамперд – зелень вимити, подрібнити. Кабачки вимити та очистити від шкірки. Обполоснути водою і натерти на тертці в широкий посуд.
Посолити, перемішати. Нахилити посуд і залишити на 30 хвилин|мінути|, щоб виділився сік. Сік злити.
Потім перекласти кабачкову масу без соку в глибокий посуд, додати яйця, борошно, подрібнену зелень та мелений перець. Ретельно перемішати до однорідної густої маси.
Розігріти сковороду, налити олію. Викладати котлети з кабачків столовою ложкою на добре розігріту сковороду з олією та смажити до золотистого кольору на середньому вогні з одного боку (2-3 хвилини).
Потім перевернути і смажити з іншого боку до золотистого кольору (2-3 хвилини).
Котлети із кабачків готові. Часник очистити, роздавити у часнику. Часник змішати зі сметаною. Подавати котлети з кабачків зі сметаною та розтертим часником.
Нагадаємо, набагато корисніше, ніж американська: рецепт домашньої кока-коли для літньої спеки.
Раніше повідомлялося, не консервуйте купу всього: смачне асорті з огірків та помідорів на зиму.