Влітку руки так і тягнуться до освіжаючих напоїв, адже тільки вони здатні вгамувати спрагу і охолодити в спеку. Морс - саме один із найпопулярніших.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяБагато хто плутає морс із компотом, але між ними велика різниця.
Перший заготовляють про запас, а другий варять зі свіжих ягід і так, щоб одразу випити. Більше того, правильно приготовлені морси містять більше вітамінів, ніж компоти. Використовувати можна будь-які ягоди, але саме смородина надає насичений смак, апетитний колір та заряджає корисними вітамінами. Цей напій дуже сподобається і дітям, і дорослим. Готується максимально просто та всього з 4 інгредієнтів.
Що знадобиться з інгредієнтів:
- смородина – 500 г;
- вода – 1.5 л;
- цукор – 80 г;
- м'ята – до смаку.
Як приготувати морсовий морс:
- Промийте та переберіть смородину. Ягоди викладіть у сотейник, розімніть їх.
- До ягід додайте цукор. Залийте масу окропом і варіть на повільному вогні до появи бульбашок.
- Ягоди пропустіть через сито. Залишається лише розлити по красивих пляшечках і охолодити, виходить дуже смачно. Перед подачею можна додатково додати лід та трубочку.
Нагадаємо, що варення – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготовки на зиму.
Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.
Також, дайте спокій печериці: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.