Яблучна гірчиця не просто добавка до страв – вона і смачна, і корисна. Особливо актуальний цей соус у холодну пору року, коли віруси та застуди змушують нас бути насторожі. Насіння гірчиці в ній допомагає організму справлятися з інфекціями та запаленнями.

Її не просто додають для смаку. Гірчиця стимулює апетит і допомагає краще перетравлювати щільну їжу, ідеально поєднуючись із жирними стравами, на кшталт холодця.

У невеликих дозах гірчичний соус навіть корисний при розладах шлунка, оскільки спеція допомагає нейтралізувати токсини.

Яблучна гірчиця / фото: скриншот Youtube
Яблучна гірчиця / фото: скриншот Youtube

Інгредієнти:

  • 2 яблука
  • 3 столові ложки гірчичного порошку
  • 2-3 столові ложки меду
  • 5 столових ложок яблучного оцту
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 10-12 горошин чорного перцю

Спосіб приготування:

  • Увімкніть духовку на 180 градусів.
  • Вимийте яблука, загорніть кожне у фольгу і запікайте в духовці близько 20-30 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Час запікання залежить від розміру та сорту яблук.
  • Після запікання яблук, остудіть їх і видаліть шкірку та серцевину.
  • Пюрируйте м'якуш яблук за допомогою блендера до отримання гладкої маси.
  • Додайте мед та гірчичний порошок, продовжуйте заважати, щоб інгредієнти рівномірно змішалися.
  • У невеликій каструлі змішайте яблучний оцет, сіль та перець горошком.
  • Нагрійте суміш до кипіння, потім зніміть із вогню та остудіть до теплого стану.
  • Через сито перелийте оцтову суміш у готову гірчицю з яблук.
  • Ретельно перемішайте всі інгредієнти до однорідної консистенції.

Яблучна гірчиця / фото: Pinterest
Яблучна гірчиця / фото: Pinterest

Популярні новини зараз
Є умова, вводять ліміт на 30 днів: що буде з тарифом на світло з 1 грудня Українцям приготували нові виплати: хто отримуватиме 4500 грн щомісяця Заплатять усі, але один раз: чому українцям почали надсилати додаткові квитанції на газ Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Закрийте банку кришкою та охолодіть у холодильнику. Після трьох днів яблучна гірчиця буде готова до вживання.

Насолоджуйтесь цією гірчицею як доповнення до запеченого м'яса, шашликів, сендвічів, супів та інших страв.

Ця гостра пряність – справжній тонік для вашого організму. Вона захищає клітини від старіння, прискорює метаболізм, що є особливо важливим для людей з атеросклерозом або підвищеним тиском. І м'якоть яблук у цьому соусі несе свої користі, наповнюючи кров залізом та підвищуючи рівень гемоглобіну.

Так що не забувайте додавати цю унікальну гірчицю до свого раціону, вона зробить ваше харчування не тільки смачним, а й корисним.

Нагадаємо, б юджетно, ситно і не соромно на стіл поставити: рецепт смачної намазки зі шпротів та зелені

Раніше стало відомо про те, чому домогосподарки замочують м'ясо в цукрі: такого ви ще не чули

Вам буде цікаво дізнатися, в арені – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготівлі на зиму