Влітку у господинь чимало клопоту - збирання врожаю та консервація. Дуже важливо в цей період зробити достатньо заготовок, щоби велика сім'я могла ними насолоджуватися взимку.

Також це гарна нагода пригостити сусідів чи друзів смачненьким. Якщо ви вже закрили овочі та різні ягоди, приступайте до консервації варення із чорної смородини. За цим рецептом знадобляться лише два інгредієнти, а також зовсім небагато часу, бо головний інструмент – це сковорода.

Смородина, кадр из "Youtube"
Смородина, кадр з "Youtube"

Інгредієнти для приготування:

  • Смородина чорна 3 склянки
  • Цукор 2 склянки

Всі процеси, покроковий рецепт:

Популярні новини зараз
В Україні ухвалили "історичне" підвищення податків: головні нововведення Пенсія менша на 20%: про що пенсіонер має повідомити ПФУ Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати Прощайте, лоджії та "панельки": як виглядатимуть українські будинки після війни
Показати ще
  1. Ягоди чорної смородини промити, просушити та перебрати від поганих та незрілих ягід.
  2. Добре розігріти суху сковороду та насипати туди ягоди та цукор.
  3. Смажити на середньому вогні до розчинення цукру, помішуючи дерев'яною ложкою близько 15 хвилин.
  4. Викласти в стерилізовану банку та закрити прокип'яченою кришкою.
  5. Перевернути дном нагору, закутати і залишити до повного остигання.

Коли відкриєте баночку, зберігайте в холодильнику. Надовго варення точно не затримається, бо дуже смачне. Також його можна використовувати для приготування пирогів узимку, коли під рукою немає свіжої чи замороженої смородини.

Варення зі смородини, скріншот
Варення зі смородини, скріншот

Нагадаємо, що варення – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготовки на зиму.

Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.

Також, дайте спокій печерицям: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.