Влітку у господинь чимало клопоту - збирання врожаю та консервація. Дуже важливо в цей період зробити достатньо заготовок, щоби велика сім'я могла ними насолоджуватися взимку.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТакож це гарна нагода пригостити сусідів чи друзів смачненьким. Якщо ви вже закрили овочі та різні ягоди, приступайте до консервації варення із чорної смородини. За цим рецептом знадобляться лише два інгредієнти, а також зовсім небагато часу, бо головний інструмент – це сковорода.
Інгредієнти для приготування:
- Смородина чорна 3 склянки
- Цукор 2 склянки
Всі процеси, покроковий рецепт:
- Ягоди чорної смородини промити, просушити та перебрати від поганих та незрілих ягід.
- Добре розігріти суху сковороду та насипати туди ягоди та цукор.
- Смажити на середньому вогні до розчинення цукру, помішуючи дерев'яною ложкою близько 15 хвилин.
- Викласти в стерилізовану банку та закрити прокип'яченою кришкою.
- Перевернути дном нагору, закутати і залишити до повного остигання.
Коли відкриєте баночку, зберігайте в холодильнику. Надовго варення точно не затримається, бо дуже смачне. Також його можна використовувати для приготування пирогів узимку, коли під рукою немає свіжої чи замороженої смородини.
Нагадаємо, що варення – надто нудно, зробіть желе: рецепт малинової заготовки на зиму.
Раніше ми повідомляли, що абрикосовою фантою насолоджуватиметеся всю зиму - приготуйте улюблений напій дитинства за найпростішим рецептом.
Також, дайте спокій печерицям: як приготувати мариновані гливи, які ви не забудете.