Влітку потрібно встигнути поласувати сезонними овочами, у тому числі баклажанами. Вони в салаті та у поєднанні з часником - це просто щось.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗа цим рецептом виходить смачний і ситний салат, який на вигляд більше нагадує торт. Крім баклажанів, у хід ідуть інші овочі. Крім того, страву можна подавати як гарнір до м'яса.
Інгредієнти:
- Баклажан 1 шт
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Морква 2 шт
- Помідори 3 шт
- Петрушка 30 г
- Майонез 3 ст.
- Чеснок 2 зубчик
- Сіль за смаком
- Чорний мелений перець – до смаку
Процес приготування:
Баклажани наріжте тонкими кружальцями шириною не більше 5 мм, обсмажте їх у маслі з двох боків до готовності. Цибулю та моркву очистіть, наріжте цибулю тонкими четвертинками, моркву натріть на великій тертці. Спочатку в олії обсмажте цибулю до напівпрозорості, потім додайте в сковороду моркву. Овочі пасеруйте в олії до 5 хвилин, періодично перемішуючи, приправте сіллю та перцем.
Смажені баклажани, промокніть серветками, позбавляючи їх від олії. Після цього перекладіть на плоску тарілку кілька рядів, посолите. У майонез додайте подрібнений часник, перемішайте. Отриманий соус помістіть у кондитерський мішок. На баклажанах зробіть густу сітку із соусу.
Зверху рівним шаром викладіть морквяно-цибульну суміш, також змастіть соусом майонезним. Помідори наріжте тонкими кружальцями, покладіть наступним шаром, покрийте майонезом. Петрушка промийте, висушіть, наріжте ножем, присипте нею помідори.
Нагадаємо, що пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості.
Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну.