Влітку потрібно встигнути поласувати сезонними овочами, у тому числі баклажанами. Вони в салаті та у поєднанні з часником - це просто щось.

За цим рецептом виходить смачний і ситний салат, який на вигляд більше нагадує торт. Крім баклажанів, у хід ідуть інші овочі. Крім того, страву можна подавати як гарнір до м'яса.

Салат з баклажанів, фото gospodynka
Салат з баклажанів, фото gospodynka

Інгредієнти:

  • Баклажан 1 шт
  • Цибуля ріпчаста 1 шт
  • Морква 2 шт
  • Помідори 3 шт
  • Петрушка 30 г
  • Майонез 3 ст.
  • Чеснок 2 зубчик
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – до смаку

Процес приготування:

Баклажани наріжте тонкими кружальцями шириною не більше 5 мм, обсмажте їх у маслі з двох боків до готовності. Цибулю та моркву очистіть, наріжте цибулю тонкими четвертинками, моркву натріть на великій тертці. Спочатку в олії обсмажте цибулю до напівпрозорості, потім додайте в сковороду моркву. Овочі пасеруйте в олії до 5 хвилин, періодично перемішуючи, приправте сіллю та перцем.

Баклажани, скріншот
Баклажани, скріншот

Популярні новини зараз
Плюс 2361 грн на картку щомісяця: хтось із пенсіонерів у 2025 році отримає солідний бонус "Ощадбанк" блокує пенсійні картки: хто може втратити останні копійки Українцям виплатять по 4 500 гривень: кому пощастить отримати допомогу Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

Смажені баклажани, промокніть серветками, позбавляючи їх від олії. Після цього перекладіть на плоску тарілку кілька рядів, посолите. У майонез додайте подрібнений часник, перемішайте. Отриманий соус помістіть у кондитерський мішок. На баклажанах зробіть густу сітку із соусу.

Зверху рівним шаром викладіть морквяно-цибульну суміш, також змастіть соусом майонезним. Помідори наріжте тонкими кружальцями, покладіть наступним шаром, покрийте майонезом. Петрушка промийте, висушіть, наріжте ножем, присипте нею помідори.

Нагадаємо, що пікантна, але "до жаху" корисна: рецепт яблучної гірчиці та її цікаві властивості.

Раніше ми повідомляли про геніальний рецепт консервованих огірків: захочете "закатати" тонну.