Сливи для маринування вибирають стиглі м'ясисті, при цьому маринувати їх можна як з кісточкою, так і без.

Для приготування цієї страви вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Сливи – близько 1 кг (краще вибирати дозрілі плоди)
  • Вода - 500 мл
  • Оцет 9% - 100 мл
  • Цукор – 200 грамів
  • Сіль - 1 чайне ліжко
  • Горошок чорного перцю – кілька горошин
  • Лавровий лист – 2-3 шт.
  • Гвоздика – 2-3 шт.
  • Кориця (паличка) – 1 шт.
  • Часник – 2-3 зубчики (за бажанням)

Сливи. Фото: скрін youtube

Хід приготування:

Спочатку добре промийте сливи, видаліть кісточки (за бажанням) і розріжте навпіл. У великій каструлі змішайте воду, оцет, цукор та сіль. Доведіть суміш до кипіння та дайте покипіти протягом 5-7 хвилин. Додати горошок чорного перцю, лавровий лист, гвоздику і корицю. Також можна додати дрібно нарізаний часник для аромату.

Подрібнений часник. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Вже з 1 жовтня: українцям радять поквапитися із "теплими" субсидіями, інакше - квартира замерзне Скільки доведеться платити за газ з 1 жовтня: тарифна сітка від постачальників Після 30 звернень до поліції українка зарізала чоловіка-ґвалтівника: що сказав суд Холод настає: опубліковано детальний прогноз погоди на зиму в Україні
Показати ще

Покладіть половинки слив у марлю або спеціальний фільтр, щоб плоди не розпливалися під час маринування. Зануріть марлю зі сливами в киплячий маринад. Варити на середньому вогні 5-7 хвилин. Охолодіть маринад зі сливами до кімнатної температури, потім переведіть в стерилізовані банки.

Залийте маринадом сливи так, щоб вони були повністю покриті. Залишіть трохи місця зверху. Закрийте банки стерильними кришками та відкладіть їх у холодне місце для зберігання (підвал, холодильник). Дайте зливам промаринуватися принаймні 1-2 тижні. Протягом цього часу плоди добре вберуть аромати маринаду. Після цього мариновані сливи готові до вживання. Вони можуть використовуватися як закуска до різних страв або додаватися до салатів. Зберігайте банки з маринованими сливами в холодному та чорному місці. Рецепт для маринування цілих слив залишається таким самим.

Нагадаємо про желе з кавуна: десерт, який прикрасить будь-який солодкий стіл. Технологія дуже проста, багато часу не знадобиться.

Раніше ми повідомляли про дуже ароматне варення з аличі з вином: рецепт, який точно не дасть нудьгувати взимку. На готування піде лише близько 30 хвилин.

Також стало відомо, що м'ясо більше не по кишені: як зробити дуже смачні котлети з баклажанів та гречки, рецепт.