Без гречки дуже складно уявити більшу частину української кухні. І звичайно, що для дуже великої кількості українців - це улюблена крупа. Тим не менш, багато жителів європейських країн не поділяють наше кохання в цій "золотій" крупі.

Не можна сказати, що в їх магазинах звична коричнева крупа зовсім відсутня, але на столах вона нечасто буває. Це зауважує багато українських переселенців.

Давайте розбиратися, чому ж у Європі не їдять гречану крупу.

Гречаний плов, скріншот: YouTube
Гречаний плов, скріншот: YouTube

Чому гречку не їдять у Європі та Америці

Не можна сказати, що європейці зовсім не знають про гречку. У Франції, Німеччині та інших країнах популярні страви з гречаної крупи – млинці, тістечка, печиво та хліб. У магазинах гречку можна купити в зеленому (несмаженому) вигляді - її люблять прихильники здорового харчування та діабетики. Продається і коричнева крупа, але не користується великим попитом.

Популярні новини зараз
ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Немає дітей, тому що неправильно "чірікаєтесь": пара була в шоці від вердикту лікарів Жінка зі США займалась сексом з 20 чоловіками: знайшла задоволення з одруженими Головне за 15 вересня: ПриватБанк обмежує карти, ТЦК знатимуть усі, а комуналку хочуть збільшити на 75%
Показати ще

Гречана каша. Фото: youtube
Гречана каша. Фото: youtube

Щоб розібратися, чому так сталося, заглибимося в історію гречки. Батьківщиною цієї культури вважається Китай. В Україні ця крупа популярна упродовж багатьох століть. Українці дізналися про неї від скіфів та сарматів, а ті запозичили гречку у кочових азійських племен. Особливо популярною каша стала після навали Батия.

У країнах Європи, які не входили до складу Золотої Орди, звичка їсти гречану кашу не склалася. Багато європейців не знали про гречку або вирощували її в невеликих кількостях, віддаючи перевагу звичним пшениці та житу. До того ж, для них незвичним є специфічний гречаний смак.

Таким чином, основна причина, чому в інших країнах не їдять гречку, - це відсутність багатовікової звички вживання гречаної каші. Немає традиції – немає й попиту товар. А отже, агрохолдинги не вирощуватимуть непопулярну крупу у великих обсягах.

Ось чому в Європі гречку сприймають швидше як корм для худоби, а на обідньому столі вважають дивиною.

Нагадаємо, задоволення чи біль? Навіть один кухоль пива провокує подагру.

Раніше повідомлялося, кому краще утриматися від персиків та абрикосів: як вони впливають на здоров'я.

Також, і в чай, і в суші: лікар шокувала цими властивостями імбиру, чи можна їсти щодня.