Привіт м'ясоїди. Цього разу випала можливість розібратися, у чому секрет смачних, а головне - соковитих котлеток. Шефи з українських ресторанів у соціальних мережах поділилися особистими "трюками", які допоможуть зробити страву незабутньою, а по-справжньому смачною.

Тут для наших шанованих читачів є кілька "фокусів", які допоможуть приготувати смачні котлетки.

Фарш, фото: Знай.ua
Фарш, фото: Знай.ua

Робимо фарш своїми руками

З магазинного фаршу у вас ніколи не вийде таких смачних котлет, як домашнього, який ви самостійно прокрутили в м'ясорубці. Більше того, соковиті та «повітряні» котлети вийдуть, якщо змішати 2, а то й 3 різні види м'яса, наприклад, яловичину, курку та баранину.

Котлети з цибулi, фото: скріншот з відео
Котлети з цибулi, фото: скріншот з відео

Популярні новини зараз
Ніякої "бусифікації": ТЦК суворо окреслили повноваження Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін У жовтні українці отримають одразу три платіжки за газ: за що доведеться доплачувати
Показати ще

Обсмажену цибулю та вибір хліба

Білий хліб вважається важливим компонентом фаршу. З'явився він у рецепті зовсім не для того, щоб заощадити. Коли ви розмочує в молоці білий батон, то він надає майбутній страві соковитості та ніжності. Без нього фарш вийде, як на кебаб. Беріть для котлет вчорашній, трохи підсушений батон, оскільки свіжий та м'який надає страві ледь помітної кислинки. Шкірки слід видалити, а м'якоть нарізати|нарізати| на шматочки і змочити в холодному молоці.

Цибулю найкраще нарізати кубиками, а потім злегка обсмажувати в олії. Тільки після цього відправляйте його в м'ясорубку, щоб прокрутити разом із м'ясом.

Котлети "капітанські", скріншот: YouTube
Котлети "капітанські", скріншот: YouTube

Олія та вершки

Деякі додають у фарш жир або сало, які під час смаження розтоплюються, що надає котлетам соковитості. Однак, щоб блюдо вийшло більш еластичною і «повітряною» краще додати вершки і невеликий шматочок розм'якшеного вершкового масла. Вершки кухаря рекомендують вводити у фарш у два етапи.

Спочатку перша половина додається, коли прокручені м'ясо, цибуля та хліб. Фарш солиться і перчиться, а потім вимішується руками. Потім додається друга половина вершків та розм'якшене вершкове масло. Після цього фарш ще раз вимішується до однорідності, посуд накривається харчовою плівкою та залишається у холодильнику на 1 годину.

Колотий лід

Коли фарш охолоне, починається найцікавіший секрет. У м'ясну суміш додається колотий лід. Саме завдяки цьому інгредієнту котлети вийдуть пишними та дуже соковитими. На 0,5 кг фаршу потрібно взяти 5-6 стандартних кубиків льоду, викласти в поліетиленовий пакет, подрібнити молотком кухонним і відправити в миску з фаршем. Не забувайте знову все добре вимішати і тільки після цього формуйте котлетки.

Якщо вам не вдається відразу посмажити всі котлети, то частину краще відправити в морозильну камеру, щоб лід не розтанув.

Рублені котлети з курячої печінки, скріншот: YouTube
Рублені котлети з курячої печінки, скріншот: YouTube

Способи смаження

Найважливіше правило - викладати котлети в добре розігріту сковороду з олією, а потім обсмажувати на сильному вогні до рум'яної скоринки. Вогонь у своїй не потрібно зменшувати. Потім перевернути котлети, обсмажити з іншого боку, зменшити вогонь, накрити кришкою сковорідку і смажити до готовності.

Існує ще один варіант приготування. Спочатку обсмажує з двох боків до рум'яної скоринки, а потім відправляєте в розігріту до 180 градусів духовку. Досить 15 хвилин, щоб страва була готова.

Нагадаємо, армійський обід під загрозою: чому картопля може зникнути з раціону ЗСУ.

Раніше повідомлялося, іржа на кришках: як уникнути небезпечних наслідків для вашої консервації.

Також, рецепт забули і дуже дарма: як зробити ліниві біляші з вафельних коржів.