Цибуля широко використовують у кулінарії, але не всім подобається його специфічний смак та печіння. Втім, їх можна легко нейтралізувати за допомогою звичайного окропу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСаме окріп допоможе позбутися гіркоти в цибулі.
Для цього потрібно просто ошпарити овоч у воді високої температури, а потім готувати. Детальна інструкція:
- поміщаємо нарізану цибулю в миску;
- заливаємо наш овоч окропом і залишаємо на 2-3 хвилини. Якщо перетримати, то цибуля звариться і стане надто м'якою;
- після цього його необхідно відкинути на друшляк або сито і промити холодною водою, можна навіть з льодом.
Є ще секретний спосіб з використанням окропу та оцту. Він працює ще ефективніше. Крім того, після оцту овоч залишиться хрустким і відразу злегка промаринується, а гіркота піде.
Так, кулінарам необхідно розвести 2 чайні ложки столового 9-відсоткового оцту на 200 мілілітрів води. Заливаємо цей розчин у миску, де вже є нарізана цибуля. У такому стані його потрібно потримати приблизно 30 хвилин, щоб отримати легкий оцтовий смак. Однак далеко не всі люблять кислоту, це потрібно враховувати під час приготування.
Нагадаємо, що зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти.
Раніше ми повідомляли, що можна не тільки з куркою і краще, ніж у Макдональдсі: рецепт кабачкових нагетсів.
Також стало відомо, що 4 інгредієнти, а смак – божественний: рецепт м'ятного лікеру, який буде готовий до Нового року.