Класичний британський десерт, який хочеться спробувати негайно, — лимонний поссет. У середньовіччі цей десерт слугував не тільки солодким задоволенням, а й засобом від застуди. І хоча зараз популярні гарбузові чи яблучні десерти, лимонний поссет додає свіжу нотку у холодну пору.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКористувач TikTok під ніком "that40yearguy" поділився цим старовинним рецептом, який, за його словами, підкорить усіх любителів кисло-солодких смаків-
Поссет — це кремовий лимонний пудинг, який починається з кількох лимонів і трохи терпіння. Рецепт простий, знадобиться п'ять лимонів, цукор, жирні вершки і трохи творчого підходу. Спершу розріжте лимони навпіл і видаліть м'якоть, залишивши тільки шкірку, яку будете використовувати як чашечки для готового десерту.
Для самого поссету залийте в каструлю 2 склянки жирних вершків і додайте 2/3 склянки цукру. Вичавіть сік одного лимона та натріть трохи його цедри, щоб підсилити лимонний аромат. Перемішайте суміш і доведіть її до кипіння, залишивши на вогні ще на 10 хвилин. Вона має загуснути, набираючи вершкової густини і лимонного аромату.
Поки суміш вариться, підготуйте деко, вистеливши на нього половинки лимонів. Як тільки поссет готовий, обережно розлийте його у лимонні чашечки. Поставте деко в холодильник на 3-4 години, щоб десерт добре застиг і став кремовим пудингом.
А коли все охололо і пудинг готовий до подачі, можна додати оригінальну нотку. Злегка посипте кожну порцію цукром і карамелізуйте його кулінарним пальником, як для крем-брюле. Це додасть поссету хрумку скоринку і зробить смак ще більш насиченим. Такий десерт стане справжньою знахідкою для тих, хто цінує класичні рецепти з неповторним ароматом лимона!
Раніше ми повідомляли, рецепт золотої емблеми осені, ароматний пиріг з яблуками та корицею.
Гарбузовий маник у лимоному сиропі- детальніше на Знай.ua.