Українці дуже люблять додавати до борщу або подавати з м'ясом квасолю, адже вона значно збільшує поживність страв і просто добре їх доповнює.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩоб не купувати баночки у супермаркеті, пропонуємо зробити заготівлі квасолі в томаті самостійно.
Така квасоля дуже врятує взимку, тим більше обійдеться дешево. Крім того, заготівля зберігатиметься до 12 місяців навіть без холодильника, тільки не забудьте додати трохи лимонної кислоти.
Інгредієнти:
- Квасоля 1,2 кг
- Помідор 2 кг
- Болгарський перець 5 шт.
- Цукор 5 ст. л.
- Соль 1,5 ст. л.
- Соняшникова олія 100 мл
- Лимонна кислота 1 год. л.
Як приготувати:
Заливаємо квасолю холодною водою. Залишаємо її на 5-8 годин при кімнатній температурі. Після замочування зливаємо рідину. Заливаємо квасолю новою водою. Вирушаємо її на вогонь. Після закипання варимо квасолю на середньому вогні до готовності (протягом 20-30 хвилин).
Добре промиваємо помідори та болгарський перець. Обсушуємо овочі. У перцю видаляємо насіння та плодоніжки. Помідори нарізаємо шматочками. Пропускаємо через м'ясорубку солодкий перець та томати. У овочеве пюре додаємо сіль та цукор. Вливаємо олію. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.
Велику каструлю із овочевою сумішшю відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального та варимо соус протягом 20 хвилин (без кришки).
Всипаємо в томатну суміш квасолю (без рідини). Добре перемішуємо. Знову доводимо вміст каструлі до кипіння. Проварюємо все на невеликому вогні протягом 20 хвилин.
Додаємо до квасолі лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Забираємо каструлю з плити. Розкладаємо квасолю з томатним соусом по стерилізованих банках. Закриваємо їх кришками. Укутуємо банки ковдрою. Залишаємо їх на кухні до повного остигання.
Нагадаємо про соковиті, з м'ясною начинкою та апетитною сирною шапочкою: рецепт фаршированих помідорів.
Раніше ми повідомляли, що більше не потрібно готувати кілька годин і чекати: рецепт ледачого холодця з курки.
Також стало відомо, що квашена капуста замість огірків та гриби замість ковбаси: чим замінити основні інгредієнти салату "Олів'є".