Українці дуже люблять додавати до борщу або подавати з м'ясом квасолю, адже вона значно збільшує поживність страв і просто добре їх доповнює.

Щоб не купувати баночки у супермаркеті, пропонуємо зробити заготівлі квасолі в томаті самостійно.

Квасоля в томаті, фото sovkusom
Квасоля в томаті, фото sovkusom

Така квасоля дуже врятує взимку, тим більше обійдеться дешево. Крім того, заготівля зберігатиметься до 12 місяців навіть без холодильника, тільки не забудьте додати трохи лимонної кислоти.

Інгредієнти:

  • Квасоля 1,2 кг
  • Помідор 2 кг
  • Болгарський перець 5 шт.
  • Цукор 5 ст. л.
  • Соль 1,5 ст. л.
  • Соняшникова олія 100 мл
  • Лимонна кислота 1 год. л.

Як приготувати:

Заливаємо квасолю холодною водою. Залишаємо її на 5-8 годин при кімнатній температурі. Після замочування зливаємо рідину. Заливаємо квасолю новою водою. Вирушаємо її на вогонь. Після закипання варимо квасолю на середньому вогні до готовності (протягом 20-30 хвилин).

Популярні новини зараз
Мобілізація у квітні набере обертів: кого з чоловіків ТЦК "візьмуть на приціл" Можна залишитись без пенсії: українцям дали лише 10 днів Пенсіонерам виплатять чималі гроші: майже на 3200 грн більше Гороскоп на квітень-2025 для всіх знаків Зодіаку: тертя Козорогів, витрати Дів та нові зустрічі Овнів просто в день народження
Показати ще

Біла квасоля, фото cookpad
Біла квасоля, фото cookpad

Добре промиваємо помідори та болгарський перець. Обсушуємо овочі. У перцю видаляємо насіння та плодоніжки. Помідори нарізаємо шматочками. Пропускаємо через м'ясорубку солодкий перець та томати. У овочеве пюре додаємо сіль та цукор. Вливаємо олію. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти.

Велику каструлю із овочевою сумішшю відправляємо на плиту. Доводимо до кипіння. Зменшуємо вогонь до мінімального та варимо соус протягом 20 хвилин (без кришки).

Всипаємо в томатну суміш квасолю (без рідини). Добре перемішуємо. Знову доводимо вміст каструлі до кипіння. Проварюємо все на невеликому вогні протягом 20 хвилин.

Додаємо до квасолі лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо. Тримаємо на вогні ще 5 хвилин. Забираємо каструлю з плити. Розкладаємо квасолю з томатним соусом по стерилізованих банках. Закриваємо їх кришками. Укутуємо банки ковдрою. Залишаємо їх на кухні до повного остигання.

Квасоля в томаті, фото sovkusom
Квасоля в томаті, фото sovkusom

Нагадаємо про соковиті, з м'ясною начинкою та апетитною сирною шапочкою: рецепт фаршированих помідорів.

Раніше ми повідомляли, що більше не потрібно готувати кілька годин і чекати: рецепт ледачого холодця з курки.

Також стало відомо, що квашена капуста замість огірків та гриби замість ковбаси: чим замінити основні інгредієнти салату "Олів'є".