Цей пісний салат може бути дуже смачним, незважаючи на повну відсутність м'ясних продуктів у складі.

Його можна готувати з будь-якими грибами, тільки смаженими. Але найкраще за смаком саме печериці: вони швидко смажаться та забезпечують правильний смак та текстуру салату.

Салат з грибів, картоплі і огірків. Фото: скрін Ютуб
Салат з грибів, картоплі і огірків. Фото: скрін Ютуб

Інгредієнти:

  • Картопля – 3-4 штуки;
  • Гриби – 600 г;
  • Огірки мариновані – 4 штуки;
  • Зелена цибуля – пучок;
  • Чеснок – 1 зубчик;
  • Оливкова олія – 1 столова ложка;
  • Сіль та перець – за смаком.

Для заправки:

  • Гірчиця діжонська – 1 столова ложка;
  • Лимонний сік - 1 столова ложка;
  • Солодка паприка – щіпка;
  • Оливкова олія – 1 столова ложка;
  • Сіль, перець – до смаку.

Для початку слід приготувати заправку. Для цього діжонську гірчицю змішайте з оливковою олією, сіллю, перцем та лимонним соком. Перед заправкою салату цю суміш слід збити вилкою або віночком.

Картоплю потрібно запекти в духовці, у фользі, або зварити в шкірці. Готову картоплю почистіть та наріжте середніми шматочками.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виходу на пенсію: мати 15 років стажу зовсім не обов'язково Українці масово відмовляються від кешбеку: банки назвали умови закриття карток "Дайте більше грошей за те, що стали гіршими": українці розлютилися через підвищення тарифів "Київстару" на 40% В ТЦК поставили крапку у питанні мобілізації 50-річних чоловіків: "Є директива..."
Показати ще

Картопля. Фото: скрін youtube
Картопля. Фото: скрін youtube

Гриби почистіть, наріжте середніми шматочками чи скибочками. На сковороду налийте олії та роздавіть туди невеликий зубчик часнику. Підсмажений часник приберіть зі сковороди та засипте гриби. Гриби слід смажити до золотистого кольору.

Печериці, кадр з відео
Печериці, кадр з відео

Огірки потрібно розрізати навпіл, а потім невеликими скибочками. Зелену цибулю дрібно порізати та змішати з теплими грибами. Туди ж додайте картоплю та огірки. Заправку перемішайте віночком до однорідності і додайте салат. Якщо є необхідність додайте ще якісь улюблені приправи. Салату слід дати настоятися із заправкою 15 хвилин і можна їсти.

Нагадаємо, що цей секретний інгредієнт зробить ваш Олів'є найсмачнішим: що додають хитрі кулінари, новорічний рецепт.

Раніше ми повідомляли про капустяний пиріг без тіста: ароматний рецепт на кожен день.