У кожної господині виникає купа думок, що приготувати на обід чи вечерю. Страва має бути смачною і подобатися всім членам сім'ї.

Тому сьогодні ми розповімо про ідеальний варіант апетитної вечері – картопляну запіканку з курячим фаршем та твердим сиром.

Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео
Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео

Інгредієнти для приготування:

  • Картопля – 600 грамів (очищеного)
  • Фарш (курячий) – 350 грамів
  • Цибуля - 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Яйця – 1 шт.
  • Сметана – 100 грамів
  • Твердий сир – 80 грамів
  • Зелень – 10 грамів
  • Сіль, спеції – до смаку
  • Олія - ​​для змащування форми

Спочатку приведемо до смаку фарш. Для цього поріжте або пропустіть через м'ясорубку цибулю та зелень. Додайте їх у курячий фарш, приправте сіллю та спеціями. Добре вимішайте і можна приступити до наступного етапу. Картоплю та моркву почистіть, наріжте кільцями і додайте до овочів трохи солі та спецій. Форму для запікання змастіть невеликою кількістю олії. На дно форми викладіть половину нарізаних овочів. Зверху помірно викладіть шар фаршу. Щоб він не прилип до рук, змочіть руки у воді.

Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео
Запіканка з картоплі та фаршу. Фото: скрін відео

Популярні новини зараз
Гороскоп на квітень-2025 для всіх знаків Зодіаку: тертя Козорогів, витрати Дів та нові зустрічі Овнів просто в день народження Пенсіонерам виплатять майже 900 гривень надбавки Українцям виплатять до 20 000 гривень за новою програмою підтримки: хто отримає гроші Двом категоріям українців виплатять по 10 800 грн: кого підтримають копійчиною
Показати ще

Залишок овочів викладіть поверх фаршу. Щоб запіканка пропеклася, зверху накрийте форму фольгою. Запіканку потрібно поставити на 35-40 хвилин у попередньо розігріту до 190 градусів духовку. Коли картопля буде м'якою, полийте блюдо зверху сумішшю зі сметани та яйця, після чого викладіть сир і поставте допікатися ще на 10 хвилин.

Нагадаємо, що 15 хвилин і найсмачніший торт у вашому житті готовий: рецепт десерту "Мурашник".

Раніше ми повідомляли, що гречка може бути ще смачнішою: про що ви забуваєте при варінні.

Також стало відомо, що можна і на Різдвяний піст, і на святковий стіл: рецепт салату з грибами та маринованими огірками.