Хрумкі сирні деруни з ковбасою та зеленню – смачна та поживна страва, яка підкорить серця всієї родини.

Хоча їх часто готують із звичайної картоплі, додаючи яйця, цибулю та борошно.

Однак можна урізноманітнити класичний рецепт, поклавши в основу суміш не лише картопляного пюре, а й тертої ковбаси із сиром. Такі деруни вийдуть ще більш соковитими та ароматними.

Готуються вони досить просто та швидко. Розглянемо докладний рецепт цієї смачної страви. Насамперед підготуємо всі необхідні інгредієнти. Нам знадобиться 4 середні картоплини, велика цибулина, 200 грамів вареної ковбаси та стільки ж твердого сиру, 2 яйця, половину пучка кропу, 80 грамів борошна, сіль з перцем до смаку та олія для смаження.

Популярні новини зараз
Слідом за Одесою: експерт назвав наступне місто, якому загрожує блекаут Виповнилося 18 років – на фронт: в Україні можуть знизити мобілізаційний вік "Анти-ТЦК у шкарпетці": в Україні почали торгувати новими гаджетами для "бусифікованих" Комунальники знову піднімають тарифи: у скільки обійдеться водопостачання у 2026 році
Показати ще

Великий дерун, фото: кадр з відео
Великий дерун, фото: кадр з відео

Приступаємо до приготування. Спочатку чистимо картоплю та цибулю і натираємо їх на великій тертці. Також натираємо сир. Ковбасу дрібно подрібнюємо. Далі змішуємо в мисці натерті овочі, ковбасу та сир. Додаємо посічений кріп, сіль та перець за смаком. Ретельно перемішуємо. Потім вливаємо в отриману масу яйця, додаємо муку|борошно| і знову добре вимішуємо до однорідної маси.

Деруни, скріншот: YouTube
Деруни, скріншот: YouTube

Наступний етап - формування дерунів. Розігріваємо на сковороді олію. Столовою ложкою викладаємо на сковороду невеликі заокруглені котлетки з підготовленого тіста і обсмажуємо їх приблизно по 5-7 хвилин з кожного боку до утворення рум'яної скоринки.

Тепер можна подавати хрумкі деруни до столу. Ще краще буде, якщо ви візьмете на додачу сметану. Втім, смакувати ними можна і без додаткових соусів – адже їхня начинка вже досить соковита та поживна.

Нагадаємо, як приготувати рибу, щоб діти їли із задоволенням: соковитий хек із помідорами, рецепт.

Раніше ми повідомляли про картопляне пюре по-новому: несподівані інгредієнти, які зроблять страву шедевром.

Також стало відомо про тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів.