Ліниві голубці – найкраща альтернатива звичайним голубцям, адже часу на їхнє приготування потрібно набагато менше.

У духовці вони будуть нудитися, а кінцевий варіант вас здивує - вони просто тануть у роті.

Ліниві голубці, фото: Знай.ua
Ліниві голубці, фото: Знай.ua

Інгредієнти:

  • Фарш – 600 г;
  • Рис – 40 г;
  • Капуста – 200 г;
  • Яйця – 1 штука;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Сіль та перець – за смаком.

Для соусу:

  • Морква – 1 штука;
  • Цибуля – 1 штука;
  • Перець солодкий – половина;
  • Сметана – 200 г;
  • Вода -250 грамів;
  • Пшеничне борошно – 1 столова ложка;
  • Сіль та спеції – за смаком.

Для початку приготуйте основу – рис із фаршем. Капусту дрібно наріжте і опустіть у окріп, щоб вона стала м'якшою. Рис добре промийте та відваріть до готовності. Цибулю натріть на дрібній тертці. Фарш, рис, капусту, яйце, цибулю та часник змішати і замісити фарш. З усієї маси сформуйте голубці у вигляді невеликих котлеток і посмажте їх до золотистої скориночки.

Ліниві голубці, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube
Ліниві голубці, кадр з відео, зображення ілюстративне: YouTube

Популярні новини зараз
Українці залишаються без газу: 2660 днів без опалення та надії на підключення, "Нафтогаз" дав відповідь Виплатять від 3 до 10 тисяч: пенсіонерів порадують до визначної дати Календар магнітних бур у березні: у які дати треба бути дуже обережними На оплату комуналки чи купівлю продуктів: українцям виплатять майже 11 000 гривень
Показати ще

Всі овочі для соусу помийте, почистіть та наріжте кубиком. Все це потрібно відправити на сковороду та підсмажити до готовності. Як тільки овочі стануть готовими, пересипте їх мукою і добре перемішайте. Туди ж влийте воду, змішану із сметаною, доведіть до кипіння. Маса повинна загустіти, після чого додаємо сіль та спеції.

Ліниві голубці. Фото: youtube
Ліниві голубці. Фото: youtube

Після смаження голубців складіть все у форму і залийте сметанним соусом. Форму з голубцями поставте в розігріту духовку на 180 градусів і залиште на півгодини. Найкраще ліниві голубці смакують гарячими.

Нагадаємо, як приготувати рибу, щоб діти їли із задоволенням: соковитий хек із помідорами, рецепт.

Раніше ми повідомляли про картопляне пюре по-новому: несподівані інгредієнти, які зроблять страву шедевром.

Також стало відомо про тісто, яке підходить для всього: як приготувати універсальне для вареників, чебуреків та пельменів.